Resolució
Q-05986/2010 Disconformitat amb l'Institut Català de la Salut per un canvi de metge i de centre d'atenció primària.

Matèries
Polítiques socials
Salut
Altres
Data d'inici 14/12/2010
Data de l'últim moviment 14/10/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

Les persones interessades exposen la seva queixa pel fet que se'ls va canviar de metge i de centre d'atenció primària (en endavant CAP) i no estan d'acord amb la resposta a la reclamació que van presentar i en la qual demanaven poder continuar amb el metge del centre anterior, on havien estat atesos durant més de trenta-cinc anys.

Contingut

L'Institut Català de la Salut indica que la reassignació de pacients del CAP existent al CAP de nova creació es va fer segons el criteri de l'àmbit territorial de residència, i que el canvi es va comunicar de forma expressa a les persones i a les associacions de veïns de la zona afectada. Amb aquesta distribució, l'Institut Català de la Salut exposa que es possibilita una millor atenció a la població del municipi.

No obstant això, l'Administració manifesta que es va indicar als promotors de la queixa que, en cas de desacord amb el nou metge assignat, es podien acollir a la lliure elecció de metge, amb excepció dels serveis d'atenció domiciliària, d'acord amb els criteris generals.

En vista d'aquesta informació i atès que el Síndic constata que no s'ha posat en relleu l'existència de cap causa que impedeixi accedir a la petició de les persones interessades i que de les seves queixes se'n desprèn clarament la seva voluntat de tornar a ser atesos pel metge de tota la vida, suggereix a l'Institut Català de la Salut que adopti les mesures oportunes per tal d'atendre la seva petició i reassignar-los el seu antic doctor.

Tramitació

Data Administració Tràmit

17/01/2011 Institut Català de la Salut Sol·licitud d'informació a l'Administració
02/05/2011 Institut Català de la Salut Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
27/05/2011 Institut Català de la Salut Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
17/06/2011 Departament de Salut Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
22/09/2011 Departament de Salut Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
14/10/2011 Departament de Salut Resolució