Resolució
Q-05995/2013 Manca de resposta del Servei Català de Trànsit a un escrit relatiu a un expedient sancionador

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu sancionador i expropiació forçosa
Data d'inici 30/07/2013
Data de l'últim moviment 07/03/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Interior Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta a l'escrit que va presentar el 19 de juliol de 2013 al Servei Català de Trànsit amb relació a un expedient sancionador incoat contra ell.

Explica que el 9 d'abril de 2013 un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona el va denunciar per la comissió de tres infraccions de trànsit. Exposa que va rebre les notificacions dels acords d'inici de dos expedients sancionadors i va presentar l'escrit d'al·legacions, però que de la tercera denúncia va rebre directament el requeriment de pagament el mes de juliol de 2013.

Aquest requeriment fa referència a un expedient incoat per una infracció consistent a circular amb un vehicle proveït de làmines adhesives als vidres, sense tenir homologat el vidre amb la làmina incorporada. 

El promotor manifesta que el 19 de juliol de 2013 va presentar un recurs al Servei Català de Trànsit en què al·legava que no havia rebut cap notificació prèvia al requeriment de pagament de la sanció. Amb relació al fet denunciat, exposava que les làmines que té incorporades als vidres del cotxe estan homologades i que han passat la inspecció tècnica de vehicles sense cap defecte, motiu pel qual sol·licitava que s'arxivés l'expedient, però encara no ha rebut cap resposta.

Contingut

Segons la documentació proporcionada pel Servei Català de Trànsit i pel mateix promotor, al moment en què es va aturar el vehicle es va lliurar en mà la denúncia que fa referència a les làmines adhesives als vidres del darrere del vehicle titularitat del promotor, i així es va fer constar de forma expressa. 

Per aquest motiu, i atès que s'entén que la notificació de la denúncia es va fer al moment en què es va aturar el vehicle, el promotor disposava d'un període de quinze dies per formular al·legacions i proporcionar les proves que estimés oportunes. En cas de no fer-ho, o de no abonar l'import de la sanció, la denúncia té l'efecte d'un acte resolutori del procediment. 

Tot i això, el Servei Català de Trànsit no informa de la raó per la qual aquesta denúncia va rebre un tracte diferenciat de les altres dues que es van incoar el mateix dia, i de la raó per la qual no es va notificar també al domicili del promotor l'acord d'inici de l'expedient sancionador corresponent. 

Atès que d'acord amb el que s'estableix a l'article 42 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, l'Administració està obligada a dictar resolució expressa en tots els procediments i a notificar-la sigui quina sigui la seva forma d'iniciació, el Síndic demana al Servei Català de Trànsit que doni les ordres oportunes per tal que, en els termes del que estableix l'article 119 de la Llei 30/1992, es resolgui el recurs del promotor en el termini més breu possible.

Tramitació

Data Administració Tràmit

27/09/2013 Servei Català de Trànsit SCT Sol·licitud d'informació a l'Administració
08/11/2013 Departament d'Interior Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
14/11/2013 Servei Català de Trànsit SCT Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
22/11/2013 Servei Català de Trànsit SCT Resolució pendent d'acceptació
07/01/2014 Servei Català de Trànsit SCT Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
03/02/2014 Departament d'Interior Resposta a la resolució pendent d'acceptació
07/02/2014 Departament d'Interior Irregularitat
07/02/2014 Servei Català de Trànsit SCT Irregularitat
10/02/2014 Departament d'Interior Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
05/03/2014 Departament d'Interior Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
07/03/2014 Departament d'Interior Seguiment finalitzat