Resolució
Q-06000/2010 Manca d'actuació de l'Ajuntament d'Olèrdola davant diverses reclamacions per l'estat d'abandonament en què es troba un conjunt de contenidors de deixalles.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Gestió de residus
Data d'inici 14/12/2010
Data de l'últim moviment 08/07/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament d'Olèrdola Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa, veïna de Sant Pere de Molanta, demana la intervenció del Síndic de Greuges per una suposada manca d'actuació suficient de l'Ajuntament d'Olèrdola davant les reclamacions que ella i altres veïns han fet sobre l'estat en què es troba l'espai destinat a la recollida de brossa.

La reclamant manifesta que aquesta zona es troba en un estat deplorable, de brutícia permanent, plena de deixalles i runes fora dels contenidors. Malgrat les reclamacions que han fet els veïns, informa que la situació no ha variat.

Contingut

Amb la seva resposta, l'Ajuntament d'Olèrdola justifica l'emplaçament dels contenidors esmentats i descriu el manteniment que se'n fa per tal mantenir-los en condicions acceptables i dignes. Entre altres coses, el consistori diu que l'empresa de neteja viària subcontractada per l'Ajuntament de l'Olèrdola fa una neteja diària d'aquestes àrees d'emergència i, en cas que hi hagi incidències per part dels veïns del municipi, l'Ajuntament s'hi posa en contacte immediatament perquè les netegin com més aviat millor.

Tanmateix, la persona interessada ha fet arribar al Síndic fotografies en les quals es comprova que els contenidors es troben en una situació manifesta de desbordament de deixalles, estan oberts i la brutícia afecta l'entorn. Pot tractar-se d'una situació puntual, però en qualsevol cas no ajuda a creure en l'afirmació de l'Ajuntament segons la qual aquestes àrees d'emergència es netegen diàriament.

No correspon al Síndic de Greuges determinar el lloc d'emplaçament dels contenidors de recollida de deixalles ni les diferents solucions tècniques possibles per tal d'oferir, de forma adequada, aquest servei públic, però sí que correspon a aquesta institució recordar a l'Ajuntament que cal millorar el sistema de policia, control i intervenció per tal que l'aspecte ordinari d'aquella zona es mantingui en condicions acceptables.

Un cop fet aquest recordatori, el Síndic finalitza la seva intervenció amb la confiança que l'àrea d'emergència de recollida de residus de Sant Pere de Molanta es mantindrà en condicions d'ordre i neteja per raons públiques de pulcritud i higiene i per respecte al dret del veïns d'aquella zona a gaudir d'unes condicions de vida dignes.

Tramitació

Data Administració Tràmit

18/02/2011 Ajuntament d'Olèrdola Sol·licitud d'informació a l'Administració
08/03/2011 Ajuntament d'Olèrdola Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/04/2011 Ajuntament d'Olèrdola Sol·licitud d'informació a l'Administració
17/05/2011 Ajuntament d'Olèrdola Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
08/07/2011 Ajuntament d'Olèrdola Resolució