Resolució
Q-06017/2010 Manca de resposta de l'Ajuntament de Reus a diverses instàncies presentades per un grup municipal.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Participació ciutadana, política i règim electoral
Data d'inici 14/12/2010
Data de l'últim moviment 18/04/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Reus Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa, portaveu d'un grup municipal de l'Ajuntament de Reus, manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta a diverses instàncies presentades pel seu grup a aquest Ajuntament.

Contingut

L'Ajuntament de Reus ha tramès al Síndic resposta a tres expedients relacionats, entre els quals hi ha el del promotor d'aquesta queixa. 

Així, en relació amb l'expedient 06017/10, s'informa que en data 26 de gener de 2011 l'Ajuntament va col·locar la placa sol·licitada pel promotor en la instància que va adreçar al consistori el mes de juliol de 2010. 

Quant a l'expedient 06018/10, segons el contingut de l'informe tècnic municipal, s'entén que l'Ajuntament va atendre la sol·licitud del promotor i, en conseqüència, el 4 de febrer de 2011, el Departament de Medi Ambient va dur a terme una primera visita en la qual es va comprovar l'estat de brutícia del solar denunciat. A partir d'aquesta visita es va determinar requerir l'empresa municipal de gestió urbanística GUPSA per què es faci càrrec de la neteja d'aquest espai.

Pel que fa a l'expedient 01627/10, relatiu a la manca de resposta a una pregunta que va formular el regidor promotor de la queixa en el Ple del dia 7 de maig de 2010, l'Ajuntament assenyala que se'l va informar, en la mateixa sessió, que atès que es tractava d'informació sobre una persona privada no se li donaria resposta en públic, però que se'l convidava a acordar una entrevista privada per parlar-ne. S'assenyala, també, que el dia 23 de juliol de 2010, abans d'una reunió de portaveus, se li va donar la resposta demanada de manera verbal.

Atesa aquesta informació, el Síndic considera que l'Ajuntament ha dut a terme diverses actuacions adreçades a resoldre els assumptes plantejats pel promotor de la queixa. 

Tot i així, el Síndic vol recordar al consistori que el promotor va presentar els escrits en què demanava la intervenció de l'Ajuntament en aquests assumptes el mes de juliol de 2010 i que es va adreçar al Síndic atès que no havia obtingut cap resposta. En aquest sentit, aquesta institució recorda el deure de les administracions d'atendre i donar resposta a les peticions que se'ls adrecen en un termini raonable, més encara tenint en compte que qui en aquest cas es va adreçar a l'Administració ho va fer des de la seva condició de càrrec electe. 

En atenció a tot això exposat, el síndic dóna per acabada la seva intervenció en aquests tres assumptes.

Tramitació

Data Administració Tràmit

19/01/2011 Ajuntament de Reus Sol·licitud d'informació a l'Administració
10/02/2011 Ajuntament de Reus Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
18/04/2011 Ajuntament de Reus Resolució