Resolució
Q-06082/2013 Manca d'actuació de l'Ajuntament de Vila-Seca davant diverses queixes relatives a l'incompliment de l'Ordenança municipal en matèria de tendals

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Disciplina urbanística i inspecció
Data d'inici 02/08/2013
Data de l'últim moviment 21/12/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Vila-seca Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament de Vila-Seca davant diverses queixes que ha presentat en relació amb els tendals d'un local situat als baixos del seu edifici, que, segons diu, incompleixen l'Ordenança municipal sobre regulació de tendals i tancament de terrasses privades en zona de reculada a la Pineda.

Exposa que s'ha adreçat diverses vegades per escrit a l'Ajuntament però no ha rebut resposta ni s'ha resolt el problema

Contingut

L'Ordenança municipal sobre regulació de tendals i tancament de terrasses privades en zona de reculada a la Pineda estableix quan regula el model de tendals admesos que han de ser ?amb sostre mòbil de lames o telescòpic que permeti la seva neteja i ventilació, de color blanc o similar?. El text de l'Ordenança no preveu cap mínim de superfície practicable, sinó només que el sostre del tendal ha de ser mòbil en tota la superfície.

El Síndic recorda que les llicències són actes reglats i que s'atorguen d'acord amb el que estableix la llei, el planejament i les ordenances municipals. Així mateix, són nul·les de ple dret les reserves de dispensació que concedeixin les administracions al marge dels plans i de les ordenances. Les normes establertes en el planejament i en les ordenances d'edificació obliguen tant els particulars com la mateixa Administració.

D'altra banda, s'observa que l'Ajuntament ha respost les denúncies que ha presentat el promotor sense indicació dels recursos que hi podia interposar en contra. L'article 53 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, estableix que les administracions estan obligades a dictar una resolució expressa en tots els procediments i a notificar-la siguin els que siguin la forma i el mitjà d'iniciació. 

L'obligació de donar resposta a les sol·licituds que els ciutadans i ciutadanes adrecen a l'Administració forma part del dret a una bona administració, reconegut a l'article 30 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i regulat a l'article 22 de la Llei 26/2010, que inclou el dret a obtenir una resolució expressa i que sigui notificada dins del termini legalment establert.

Així mateix, d'acord amb l'article 89 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, les resolucions administratives que posin fi a procediments han de decidir totes les qüestions plantejades per les persones interessades, han de contenir la decisió motivada i han d'expressar els recursos que siguin procedents, l'òrgan administratiu o judicial davant del qual s'han de presentar i el termini per interposar-los.

Per tot això, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Vila-seca:

1. Que apliqui en el cas del tendal denunciat pel promotor, la regulació que conté l'Ordenança municipal sobre regulació de tendals i tancament de terrasses privades en zona de reculada a la Pineda.

2. Que verifiqui les altres infraccions relatives a alçada i distància de vial denunciades pel promotor i que, si escau, endegui les actuacions corresponents.

3. Que notifiqui correctament al promotor les resolucions emeses per l'Ajuntament, que motivi la decisió municipal i que indiqui els recursos que s'hi poden interposar en contra.

Tramitació

Data Administració Tràmit

26/09/2013 Ajuntament de Vila-seca Sol·licitud d'informació a l'Administració
11/10/2013 Ajuntament de Vila-seca Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
26/06/2014 Ajuntament de Vila-seca Resolució pendent d'acceptació
15/07/2014 Ajuntament de Vila-seca Resposta a la resolució pendent d'acceptació
26/08/2014 Ajuntament de Vila-seca Irregularitat
23/07/2015 Ajuntament de Vila-seca Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
01/12/2015 Ajuntament de Vila-seca Reiteració a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
21/12/2015 Ajuntament de Vila-seca Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració