Resolució
Q-06086/2013 Manca d'actuació de l'Ajuntament de Mollerussa davant les molèsties per sorolls que ocasiona l'activitat d'un bar musical del municipi

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 02/08/2013
Data de l'últim moviment 13/04/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Mollerussa Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament de Mollerussa davant les molèsties per sorolls que ocasiona l'activitat d'un bar musical del municipi. 

Exposa que tant ell com altres veïns afectats han avisat la Policia Municipal o els Mossos d'Esquadra en diverses ocasions i que també han mantingut converses amb responsables de l'Ajuntament, però no han percebut una disminució de les molèsties.

Contingut

De la informació tramesa per l'Ajuntament de Mollerussa es desprèn que en el mateix establiment s'hi exerceixen diverses activitats compatibles, i que el local únicament roman tancat dues hores al dia (de les 6.00 h a les 8.00 h). 

El Síndic recorda que l'article 14 de l'Ordre INT/358/2011, de 19 de desembre, que regula els horaris dels establiments oberts al públic, dels espectacles públics i de les activitats recreatives sotmesos a la Llei 11/2009, permet als alcaldes establir reduccions dels horaris en casos de molèsties als veïns en els termes següents: 

?14.1 Els alcaldes o les alcaldesses, dins els respectius termes municipals, poden establir reduccions dels horaris que preveu aquesta Ordre, per un màxim de dues hores. 

14.2 Les reduccions a què fa referència l'apartat 1 es poden acordar de manera excepcional per a locals concrets o per a locals concretats en determinades zones, quan ocasionen molèsties al veïnatge del seu entorn físic o bé per raons de seguretat, degudament acreditades i amb els informes policials corresponents en ambdós supòsits.?

Per tot això, si els veïns continuen denunciant les molèsties, caldrà que l'Ajuntament valori la possibilitat de reforçar la presència d'efectius policials en aquella zona per tal de dissuadir i eradicar conductes incíviques i, si escau, incoar expedients sancionadors als clients del local que derivin de les denúncies aixecades tant per la Guàrdia Urbana com pel cos de Mossos d'Esquadra.

D'altra banda, si tot i així no s'apaivaguen les molèsties, també caldria que es valorés la possibilitat de reduir l'horari de funcionament del local.

Tramitació

Data Administració Tràmit

04/09/2013 Ajuntament de Mollerussa Sol·licitud d'informació a l'Administració
21/10/2013 Ajuntament de Mollerussa Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
19/02/2014 Ajuntament de Mollerussa Segona reiteració / Obstaculització
05/03/2014 Ajuntament de Mollerussa Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
17/06/2014 Ajuntament de Mollerussa Resolució pendent d'acceptació
30/07/2014 Ajuntament de Mollerussa Resposta a la resolució pendent d'acceptació
08/10/2014 Ajuntament de Mollerussa Irregularitat
13/04/2015 Ajuntament de Mollerussa Seguiment finalitzat