Resolució
Q-06090/2011 Disconformitat amb l'atenció rebuda per part d'una reumatòloga del CAP Ramona Via del Prat de Llobregat

Matèries
Polítiques socials
Salut
Disconformitat amb el tracte rebut pel pacient
Data d'inici 05/10/2011
Data de l'últim moviment 05/10/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'atenció rebuda per part d'una reumatòloga del CAP Ramona Via del Prat de Llobregat.

Exposa que està afectada de fibromiàlgia i que la metgessa la va derivar a la Unitat del Dolor de l'Hospital de Bellvitge però que, posteriorment, en aquest centre li van fer saber que aquell no era el servei indicat per tractar el seu problema de salut, sinó que hauria de ser tractada a la Unitat Hospitalària Especialitzada en Fibromiàlgia de l'Hospital de Viladecans.

La persona interessada considera que ha rebut una atenció inadequada, que la derivació efectuada per la reumatòloga ha estat ineficient, i que se l'ha privat de l'atenció específica en una unitat especialitzada en fibromiàlgia que necessita.

Contingut

Segons l'informe tramès per l'Institut Català de la Salut, arran de la reclamació de la persona interessada el cap del Servei de Reumatologia de l'Hospital de Bellvitge va considerar oportú fer un seguiment de la pacient en aquest centre, on ha estat visitada en tres ocasions. S'indica també que finalment el Servei de Reumatologia ha sol·licitat una visita a la Unitat Hospitalària Especialitzada en Fibromiàlgia de l'Hospital de Viladecans, i que actualment la pacient està pendent d'aquesta visita.

En vista d'això, cal entendre que s'han pres les mesures oportunes per facilitar una atenció especialitzada a la persona interessada, d'acord amb el model d'atenció a la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica. Tot i això, seria convenient agilitar al màxim la derivació pendent, a fi de poder complir les previsions dels terminis màxims d'espera establerts a la Resolució 203/VIII del Parlament de Catalunya, sobre l'atenció a la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica.

En conseqüència, el Síndic suggereix al Departament de Salut que adopti les mesures oportunes perquè es programi com més aviat millor la consulta de la persona interessada a la Unitat Hospitalària Especialitzada en Fibromiàlgia de l'Hospital de Viladecans.

Posteriorment, el Departament de Salut ha informat que la persona interessada va ser visitada el 26 de juliol de 2012 a la Unitat Hospitalària Especialitzada en Fibromiàlgia de l'Hospital de Viladecans.

En conseqüència, el Síndic considera acceptat el suggeriment fet en aquest cas i finalitza les seves actuacions en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

21/11/2011 Institut Català de la Salut Sol·licitud d'informació a l'Administració
17/02/2012 Institut Català de la Salut Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
27/04/2012 Institut Català de la Salut Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
01/06/2012 Departament de Salut Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
06/09/2012 Departament de Salut Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
14/09/2012 Departament de Salut Resolució
05/10/2012 Departament de Salut Seguiment finalitzat