Resolució
Q-06101/2011 El pare d'un alumne de P4 d'un col·legi de Barcelona, es queixa de la inadmissió de la sol·licitud d'ajut de menjador.

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Beques i ajuts
Data d'inici 05/10/2011
Data de l'últim moviment 23/11/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Consorci d'Educació de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

Disconformitat amb la denegació de beca menjador pel seu fill. Exposa que aquest setembre va fer la sol·licitud de l'ajuda però que està fora de termini.

Contingut

El pare d'un alumne de P4 d'un col·legi de Barcelona es queixa de la inadmissió de la sol.licitud d'ajut de menjador.

El promotor de la queixa va voler presentar la sol·licitud d'ajut de menjador el passat mes de setembre i la secretaria del col·legi el va informar que estava fora de termini. Exposa que el curs passat, quan el seu fill va iniciar l'escolarització a P3 a la mateixa escola, va presentar la sol·licitud el mes de setembre, per la qual cosa va pensar que era en iniciar el curs que s'havia de sol·licitar.

Per aquest assumpte, presenta un escrit al Consorci d'Educació de Barcelona, sense haver rebut encara resposta.

El Consorci d'Educació de Barcelona ens informa que segons la convocatòria d'ajuts de menjador per al curs 2011-12 hi ha dos períodes per sol·licitar els ajuts, un període inicial del 8 al 22 de juny, i un període obert (un cop iniciat el curs) durant el qual també es podran presentar sol·licituds. Aquest període s'estableix per atendre --segons les disponibilitats pressupostàries?sol·licituds d'alumnat de nova incorporació i d'alumnat ja escolaritzat per circumstàncies sobrevingudes durant el curs en la situació econòmica familiar.

Aquesta darrera opció és la que és podria aplicar a la situació que descriu el promotor de la queixa. La resolució del períodes oberts acostuma a produir-se el mes de gener de cada curs, un cop recollides les diverses peticions presentades durant el primer trimestre. doncs 

També ens informen que en el registre del Consorci d'Educació no consta l'entrada de cap escrit de la persona promotora de la queixa durant el mes de setembre.

El Síndic suggereix que es realitzin les actuacions necessàries per tal d'assegurar que els pares i mares dels alumnes són adequadament informats pels centres dels ajuts de menjador i dels períodes establerts per presentar la sol·licitud.

Tramitació

Data Administració Tràmit

20/10/2011 Consorci d'Educació de Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
08/11/2011 Consorci d'Educació de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/11/2011 Consorci d'Educació de Barcelona Resolució