Resolució
Q-06118/2010 Manca de resolució de l'Ajuntament de Badalona d'una reclamació de responsabilitat patrimonial relativa als danys ocasionats en un pàrquing com a conseqüència de la filtració d'aigua de pluja.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Responsabilitat patrimonial
Data d'inici 20/12/2010
Data de l'últim moviment 29/11/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Badalona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resolució de l'Ajuntament de Badalona tot i el temps transcorregut des que en data 20 de març de 2008, actuant en representació d'una comunitat de propietaris, va interposar una reclamació de responsabilitat patrimonial contra l'Ajuntament amb relació als danys ocasionats en el pàrquing de la finca com a conseqüència de la filtració d'aigua de pluja, que atribueix a unes obres municipals que van deixar al descobert la paret del darrera de l'aparcament.

Contingut

Arran de la informació tramesa per l'Ajuntament de Badalona, el Síndic constata que el consistori no ha proporcionat cap informació relativa a les actuacions que s'han dut a terme des que la persona interessada va aportar a l'expedient la documentació complementària, en data 23 de juliol de 2008.

El Síndic entén que ha transcorregut un termini molt superior al que està legalment i reglamentàriament establert de sis mesos per dur a terme tots els actes d'instrucció previs a la resolució de la reclamació de la persona interessada, sense que de la documentació de què es disposa es pugui deduir l'existència d'alguna raó que justifiqui la demora excessiva en la tramitació d'aquest expedient.

Si bé és cert que la dilació en la tramitació no sempre té conseqüències indemnitzatòries, aquestes indemnitzacions tenen lloc quan la durada es qualifiqui d'irracional, desproporcionada o desaforada. La dilació és rellevant per configurar el pressupost de la responsabilitat patrimonial quan la durada del procediment sigui irraonable i no estigui justificada en atenció a les peculiaritats de l'assumpte.

El Síndic considera, doncs, que d'acord amb el principi d'oficialitat que recull l'article 74 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, el procediment està sotmès al criteri de celeritat i s'ha d'impulsar d'ofici en tots els tràmits. En conseqüència, demana a l'Ajuntament de Badalona que doni les ordres oportunes per tal que s'adoptin totes les mesures a l'abast de l'Ajuntament perquè la tramitació d'aquest expedient no es dilati mes en el temps.

Tramitació

Data Administració Tràmit

21/02/2011 Ajuntament de Badalona Sol·licitud d'informació a l'Administració
18/04/2011 Ajuntament de Badalona Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/06/2011 Ajuntament de Badalona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
08/07/2011 Ajuntament de Badalona Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
16/09/2011 Ajuntament de Badalona Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
25/10/2011 Ajuntament de Badalona Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
29/11/2011 Ajuntament de Badalona Resolució