Resolució
Q-06133/2011 Manca de cobrament d'una prestació de renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 06/10/2011
Data de l'últim moviment 21/11/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de cobrament de la prestació de renda mínima d'inserció.

Exposa que no ha cobrat la prestació des del mes de juliol i que no ha rebut cap resolució ni comunicació sobre els motius pels quals se li ha deixat d'abonar la prestació.

Contingut

Segons l'informe de la Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom es van produir incidències en la tramesa del xec corresponent al mes de juliol de 2011, i per aquest motiu es van bloquejar els pagaments posteriors. 

L'informe exposa també que a partir del mes d'octubre es va suspendre la prestació concedida a la promotora de la queixa perquè es va comprovar que rep altres prestacions públiques amb les quals aquesta prestació és incompatible. 

Tot i això, cal recordar que la qüestió que es plantejava en la queixa té a veure amb la manca de pagament dels mesos de juliol i següents, que, segons s'indica en l'informe tramès, encara estan pendents de pagament.

El Síndic no observa cap causa justificada per a aquestes incidències ja que, segons s'assenyala en l'informe de la Direcció General, el xec es va trametre a l'adreça que la persona interessada havia comunicat. 

Finalment, aquesta institució posa en relleu que la situació de les persones afectades per aquestes incidències és en general molt crítica, de manera que la manca de pagament d'una mensualitat de la prestació o més té unes conseqüències greus, ja que els impedeix atendre les necessitats més bàsiques, i per tant és necessari que es corregeixin amb celeritat les incidències produïdes.  

Per això, el Síndic insta el Departament d'Empresa i Ocupació a prendre les mesures adients perquè en aquest cas, i en altres de similars, es faci el pagament dels endarreriments com més aviat millor.

Tramitació

Data Administració Tràmit

27/10/2011 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
27/12/2011 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
14/02/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
30/03/2012 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució
01/04/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
06/05/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
21/11/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat

Expedients Relacionats

Q-05429/2011