Resolució
Q-06140/2010 Queixa pel fet de no poder allargar l'escolarització més enllà dels divuit anys a un centre especialitzat en discapacitats motors.

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Necessitats educatives especials
Data d'inici 22/12/2010
Data de l'últim moviment 28/07/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada planteja el seu desacord amb el fet que al centre d'educació especial (en endavant CEE) Palau de Girona, dedicat a l'escolarització de nois i noies amb discapacitats motors, no sigui possible allargar l'escolarització dels alumnes majors de divuit anys malgrat la normativa aplicable.

Contingut

De la informació aportada pel Departament d'Ensenyament, se'n desprèn que el director del CEE va comunicar a la persona interessada que el centre es regia pel Decret 299/1997, de 25 de novembre, sobre l'atenció a l'alumnat amb necessitats educatives especials.

En tant que aquest argument no dóna resposta a les consideracions efectuades respecte de la no-acceptació d'alumnes més enllà dels divuit anys, i de conformitat amb l'article 74 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, que estableix que l'escolarització de l'alumnat que presenta necessitats educatives especials es pot estendre fins als vint-i-un anys, el Síndic es va adreçar a la Direcció General d'Atenció a la Comunitat Educativa per tal que valorés si efectivament el centre en qüestió accepta l'allargament de l'escolarització d'alumnes.

Atès que no ha rebut resposta a aquesta petició, el Síndic suggereix al Departament d'Ensenyament que adopti les mesures que consideri oportunes a fi de supervisar que efectivament aquest centre accepta l'escolarització d'alumnes fins als vint-i-un anys si així s'aconsella un cop explorades les capacitats de d'alumnes, un cop redactat l'informe de l'equip d'assessorament psicopedagògic i obtinguda l'aprovació de la inspecció educativa.

Tramitació

Data Administració Tràmit

19/01/2011 Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa Sol·licitud d'informació a l'Administració
08/04/2011 Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
02/06/2011 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
19/07/2011 Departament d'Ensenyament Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
19/07/2011 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
28/07/2011 Departament d'Ensenyament Resolució