Resolució
Q-06147/2013 Disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament de Castellterçol davant les diverses queixes presentades per les molèsties per sorolls que ocasiona la terrassa interior d'un bar del municipi

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 07/08/2013
Data de l'últim moviment 01/12/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Castellterçol Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament de Castellterçol davant les diverses queixes presentades per les molèsties per sorolls que ocasiona la terrassa interior d'un bar del municipi.

En concret, es queixa de l'incompliment horari de la terrassa, del soroll dels clients i de la música provinent de l'activitat, ja que el local no està insonoritzat.

Contingut

D'acord amb la documentació facilitada per l'Ajuntament, l'activitat disposa de llicència municipal com a bar-cafeteria des del 22 d'octubre de 2008, i des de l'any 2011 l'Ajuntament autoritza la utilització temporal de la terrassa interior del bar durant determinats mesos de l'any i en uns horaris concrets. Aquesta autorització temporal ha esdevingut més restrictiva any rere any, i per al 2013 l'Ajuntament la va autoritzar des de l'1 de juny fins al 30 de setembre, de 8 a 22 hores, i amb un nombre de taules determinat. No obstant això, aquesta limitació és insuficient per resoldre la reiterada problemàtica plantejada pels veïns.

D'acord amb la documentació de què es disposa, el Síndic constata que l'Ajuntament s'ha limitat a fer recordatoris, per carta, al titular de l'activitat amb relació als horaris que té autoritzats i al fet que no pot fer ús de cap tipus de font acústica i de música en viu. A més, no consta que s'hagin dut a terme inspeccions per comprovar in situ les molèsties denunciades pels veïns ni l'incompliment horari d'aquesta activitat. 

El Síndic, doncs, considera que no s'hauria d'haver atorgat l'autorització d'ús de la terrassa per la temporada d'estiu 2013 atesos els antecedents existents i la manca d'adopció de mesures correctores per part de l'activitat. 

En qualsevol cas, el Síndic recorda a l'Ajuntament que l'article 8.5 de la Llei 11/2009, de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives, determina que les persones interessades que denunciïn molèsties que afectin la convivència i el descans dels veïns provocades pels establiments o els espais oberts al públic tenen dret que l'Administració efectuï proves, amb els mitjans pertinents, a fi d'acreditar l'existència efectiva de les molèsties denunciades, i que les autoritats competents actuïn d'acord amb els resultats obtinguts, per tal d'impedir-les. 

D'acord amb les consideracions precedents, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Castellterçol que: 

- Efectuï un mesurament sonomètric en l'activitat en qüestió des del domicili dels veïns més afectats, per tal de comprovar-ne la insonorització. 

- Comprovi si el bar disposa d'aparells de reproducció musical o si s'efectuen actuacions musicals en directe. 

- Incoï expedients sancionadors a l'activitat en cas que constati incompliments horaris.

- Denegui l'obertura temporal de la terrassa per a la temporada d'estiu 2014,  atès que des de l'any 2008 està ocasionant molèsties als veïns propers.

Tramitació

Data Administració Tràmit

29/08/2013 Ajuntament de Castellterçol Sol·licitud d'informació a l'Administració
17/09/2013 Ajuntament de Castellterçol Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
16/12/2013 Ajuntament de Castellterçol Resolució pendent d'acceptació
03/02/2014 Ajuntament de Castellterçol Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
15/04/2014 Ajuntament de Castellterçol Segona reiteració / No col·laboració
05/05/2014 Ajuntament de Castellterçol Resposta a la resolució pendent d'acceptació
22/07/2014 Ajuntament de Castellterçol Irregularitat
01/12/2014 Ajuntament de Castellterçol Seguiment finalitzat