Resolució
Q-06180/2010 Manca de resposta de l'Ajuntament de Vic a una reclamació formulada al consistori.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Contractació administrativa
Data d'inici 24/12/2010
Data de l'últim moviment 23/03/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Vic Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta a l'escrit que va adreçar a l'Ajuntament de Vic, el 7 de setembre de 2010, com a representant de l'empresa A, a fi que fossin retingudes a una altra empresa (B) les quantitats que no li havien estat pagades per la realització d'unes obres de construcció d'una llar d'infants.

Contingut

En l'escrit de resposta tramès per l'Ajuntament de Vic, s'informa que les obres de construcció de la llar d'infants van ser contractades per acord de la Junta de Govern Local de data 21 d'agost de 2006 a l'empresa C, i que en cap cas l'Ajuntament de Vic ha tingut una relació contractual ni mercantil amb la l'empresa A ni amb l'empresa B, motiu pel qual no es va poder atendre la petició de retenció de quantitat que la persona interessada va adreçar al consistori.

Tanmateix, s'indica que certament l'Ajuntament no va donar resposta a les sol·licituds que el promotor va presentar el 27 de novembre de 2007, ni el 7 de setembre de 2010.

Així, el Síndic indica que les administracions públiques han de garantir en llur actuació l'exercici i l'efectivitat dels drets dels ciutadans, i en aquest cas concret, la manca de resposta a la queixa de la persona interessada ha vulnerat el seu dret a una bona administració, tal com regulen els articles 22 i 29 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

En aquest sentit, l'article 53 de la Llei 26/2010 estableix que les administracions públiques estan obligades a dictar una resolució expressa en tots els procediments i a notificar-la siguin quins siguin la forma i el mitjà d'iniciació. 

És per això que el Síndic demana a l'Ajuntament de Vic que comuniqui a la persona interessada la resposta a la reclamació que va formular, complint els requisits legals.

Amb aquest recordatori de deures legals, el Síndic dóna per tancades aquestes actuacions.

Tramitació

Data Administració Tràmit

19/01/2011 Ajuntament de Vic Sol·licitud d'informació a l'Administració
16/02/2011 Ajuntament de Vic Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/03/2011 Ajuntament de Vic Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya - DOGC.5686 (05/08/2010)