Resolució
Q-06228/2014 Disconformitat amb la manca d'accés a diversos documents contractuals de l'Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu
Data d'inici 08/08/2014
Data de l'últim moviment 02/02/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el fet que l'Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles no hagi atès la seva sol·licitud d'accés a diversos documents contractuals d'aquest ajuntament.

Contingut

El Síndic recorda a l'Ajuntament que l'article 53 del Text refós de la Llei de contractes del sector públic regula l'accés al perfil de contractant i estableix que aquest ha de ser difós pels òrgans de contractació. El perfil de contractant pot incloure tot tipus de dades i informació sobre l'activitat contractual, com per exemple els contractes adjudicats. Més endavant, l'article 154 del mateix text determina quina informació referent a la formalització dels contractes ha de ser publicada. En aquest sentit, és clara la voluntat del legislador que es garanteixi, mitjançant aquesta normativa, la transparència i l'accés públic a la informació contractual.  

D'altra banda, cal tenir en compte que, pel que fa a la regulació de l'exercici del dret d'accés, la Llei 19/2013, del 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, entrarà en vigor el 10 de desembre de 2014. Es tracta d'una regulació molt més propera als estàndards els països del nostre entorn, que supera la regulació parcial i restrictiva de les lleis processals esmentades.

El Síndic entén que aquesta llei ha de ser des d'ara el referent normatiu per a la valoració de les peticions d'accés a informació pública malgrat que formalment no hagi entrat encara en vigor, en la mesura que ofereix les pautes per garantir el dret del ciutadà a l'accés a la informació, sens perjudici de la necessària ponderació d'aquest dret amb els altres drets i interessos que puguin resultar afectats pel seu exercici.

Per tot això, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles que valori la sol·licitud del promotor a partir dels paràmetres indicats anteriorment i que li doni accés als documents que demana o bé que l'hi denegui de forma motivada per una excepció concreta.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/10/2014 Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles Resolució pendent d'acceptació
24/10/2014 Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles Resposta a la resolució pendent d'acceptació
10/11/2014 Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles Sol·licitud d'informació a l'Administració
24/11/2014 Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
30/01/2015 Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles Irregularitat
02/02/2015 Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles Seguiment finalitzat