Resolució
Q-06259/2012 Disconformitat amb la llista d'espera per a una intervenció a l'Hospital Municipal de Badalona

Matèries
Polítiques socials
Salut
Gestió dels recursos sanitaris
Data d'inici 26/09/2012
Data de l'últim moviment 03/07/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la llista d'espera en què es troba la seva mare des de fa un any perquè li col·loquin una pròtesi de genoll a l'Hospital Municipal de Badalona.

Contingut

D'acord amb el Decret 354/2002, de 24 de desembre, pel qual s'estableixen els terminis màxims d'accés a determinats procediments quirúrgics a càrrec del Servei Català de la Salut (en endavant SCS), per garantir els terminis màxims d'accés establerts l'SCS pot derivar els usuaris i les usuàries a altres hospitals de la xarxa hospitalària d'utilització pública si manifesten expressament que hi estan d'acord. Malgrat això, en aquest cas no s'ha ofert aquesta possibilitat a la usuària. 

De la normativa aplicable es desprèn que l'SCS ha de vetllar pel compliment d'aquests terminis, la qual cosa no ha fet en aquest cas i ha suposat que la persona interessada hagi superat el temps determinat com a màxim per a aquesta intervenció.
 
Per aquest motiu, el Síndic recorda al Departament de Salut l'existència d'un compromís legal respecte del dret a ser intervingut amb un termini màxim d'espera des de la inclusió del pacient en la llista d'espera i, en general, d'allò que conté el Decret 354/2002, i li suggereix que adopti les mesures organitzatives que siguin necessàries perquè es respectin aquests terminis.

D'acord amb això, i pel que fa al cas concret de la persona interessada, el Síndic suggereix al Departament de Salut que doni les ordres oportunes perquè aquesta persona sigui intervinguda sense més demora.

Tramitació

Data Administració Tràmit

03/10/2012 Departament de Salut Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
25/03/2013 Departament de Salut Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
03/05/2013 Departament de Salut Resposta a la resolució pendent d'acceptació
04/06/2013 Departament de Salut Vulneració
03/07/2013 Departament de Salut Seguiment finalitzat