Resolució
Q-06272/2011 Disconformitat amb la suspensió de la prestació de renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 14/10/2011
Data de l'últim moviment 17/07/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - No s'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la suspensió de la seva prestació de renda mínima d'inserció.

Exposa que el 28 de juliol de 2011 els serveis socials de Solsona van fer la proposta de represa de la prestació, però que encara no ha rebut la prestació ni cap comunicació en aquest sentit. Manifesta també que li urgeix rebre la prestació, perquè no disposa d'altres recursos econòmics.

Contingut

El promotor ha confirmat que des de fa uns mesos cobra la prestació i, per tant, cal entendre que s'han pres les mesures oportunes per resoldre la situació que motivava la queixa.

Això no obstant, en l'informe de la Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom s'assenyala que la proposta de finalització de la suspensió té data d'efectes des de l'1 d'abril de 2012. 

No consta per quin motiu s'estableix aquesta data d'efectes, que és molt posterior al moment en què es va sol·licitar la reactivació, el 28 de juliol de 2011, i per tant sembla que correspondria una data d'efectes anterior.

Altrament, en cas que es produeixi alguna altra circumstància que justifiqui la fixació d'una data d'efectes posterior, caldria explicar i motivar convenientment aquesta qüestió, ja que la data d'efectes és un element essencial del reconeixement del dret de la persona beneficiària d'aquesta prestació.

Per això, a fi de preservar els drets de la persona interessada, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació que doni les ordres oportunes per verificar les dades i les actuacions fetes en aquest procediment, i que es modifiqui la data d'efectes de la represa de la prestació de manera que es reconeguin aquests efectes des del moment de la sol·licitud de represa.

Tramitació

Data Administració Tràmit

27/10/2011 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
14/12/2011 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
16/01/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
04/05/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
27/07/2012 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
16/09/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
25/10/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació
10/12/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
31/01/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
17/07/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Irregularitat
17/07/2014 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Irregularitat