Resolució
Q-06311/2013 Disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament de Taradell davant diverses reclamacions per les molèsties que ocasiona una activitat de bar del municipi

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Llicències d'activitats
Data d'inici 16/08/2013
Data de l'últim moviment 22/05/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Taradell Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament de Taradell davant les diverses reclamacions que ha interposat des de l'any 2010 per les molèsties que li ocasiona una activitat de bar situada als baixos del seu edifici.

Explica que tècnics de l'Ajuntament han dut a terme diverses sonometries, que han mostrat uns resultats d'immissions superiors a les permeses. Tot i així, encara no s'ha regularitzat la situació.

Contingut

Segons l'informe tramès per l'Ajuntament, els mesuraments sonomètrics efectuats en dates 17 de maig i 14 de juny de 2010 van donar com a resultat que se superaven els nivells permesos per la normativa de contaminació acústica, motiu pel qual, en data 28 de juny de 2010, es va acordar suspendre cautelarment l'activitat. Tot i això, en data 30 de gener de 2012, la Junta de Govern Local de l'Ajuntament va concedir el canvi de nom de l'activitat, que va passar de bar musical a bar. 

D'acord amb l'annex I.IV del Decret 112/2010, de 31 d'agost, pel qual s'aprova el Reglament d'espectacles públics i activitats recreatives, l'activitat de bar es caracteritza pel fet que no disposa d'ambientació musical reproduïda o produïda en directe, ja que per tal de poder dur a terme aquesta activitat complementària amb música de fons ambiental, ball o altres actuacions en directe, ha d'estar degudament autoritzat per fer-ho i el local ha de complir unes condicions de seguretat i insonorització.

En aquest cas queda clar que l'activitat no està autoritzada per reproduir música, ja que només està autoritzada com a bar, i que no està degudament insonoritzada, com acrediten els mesuraments sonomètrics de l'any 2010. 

Per tant, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Taradell que faci una inspecció en aquell bar per tal de constatar si la seva activitat s'ajusta a la llicència que té atorgada. I, en concret, si disposa o no d'aparells de reproducció musical amb caràcter permanent. En cas afirmatiu, caldria precintar-los o instal·lar un limitador de so.

Tramitació

Data Administració Tràmit

09/09/2013 Ajuntament de Taradell Sol·licitud d'informació a l'Administració
02/10/2013 Ajuntament de Taradell Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
12/12/2013 Ajuntament de Taradell Resolució pendent d'acceptació
27/01/2014 Ajuntament de Taradell Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
06/02/2014 Ajuntament de Taradell Resposta a la resolució pendent d'acceptació
21/05/2014 Ajuntament de Taradell Irregularitat
22/05/2014 Ajuntament de Taradell Seguiment finalitzat