Resolució
Q-06369/2013 Disconformitat amb la manca d'informació de l'Ajuntament de l'Ampolla en relació amb unes obres de condicionament d'un habitatge

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Disciplina urbanística i inspecció
Data d'inici 22/08/2013
Data de l'últim moviment 09/04/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de l'Ampolla Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució
Departament de Territori i Sostenibilitat Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'informació de l'Ajuntament de l'Ampolla en relació amb les obres de condicionament d'un habitatge de la urbanització Cap Roig. 

Exposa que el 20 de maig de 2011, la Junta de Govern de l'Ajuntament li va concedir la llicència sol·licitada, però que en cap moment se la va advertir que li calia l'autorització corresponent de la Generalitat per dur a terme les obres. Manifesta que aquesta manca d'informació ha estat la causa que el Departament de Territori i Sostenibilitat l'hagi sancionat.

Contingut

Després d'estudiar tota la documentació relativa a aquest expedient, el Síndic recorda a l'Ajuntament de l'Ampolla el dret d'informació urbanística dels ciutadans, establert a l'article 8 del Text refós de la Llei d'urbanisme. Tenint en compte aquest dret d'informació, doncs, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que quan, a més de la llicència municipal, sigui necessari obtenir alguna altra autorització d'un organisme amb competències sectorials, ho faci saber a les persones interessades. O, si més no, que en el text de les llicències s'introdueixi l'advertiment següent, recollit a l'article 187.3 del Text refós de la Llei d'urbanisme: ?Les llicències s'atorguen sens perjudici de les altres autoritzacions que siguin preceptives d'acord amb la legislació de règim local o sectorial?.

D'altra banda, del contingut de l'informe de la Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme es dedueix que, en la tramitació de l'expedient sancionador relatiu a aquestes obres, dutes a terme sense l'autorització oportuna, s'han fet les notificacions pertinents a la persona interessada, se li ha respectat el dret a defensar els seus interessos i s'ha donat resposta expressa a les seves al·legacions i als seus recursos. 

Tot i això, en les diligències prèvies a la incoació de l'expedient sancionador, s'ha produït un retard considerable en l'actuació administrativa, el qual ha pogut causar perjudicis a la persona interessada.

Per aquest motiu, el Síndic suggereix al Departament de Territori i Sostenibilitat que investigui els motius pels quals, en aquest cas, es va produir aquest retard i si es tracta d'un retard que es produeix en tots els expedients, i que apliqui les mesures necessàries per reduir el temps de tramitació de les denúncies.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/10/2013 Ajuntament de l'Ampolla Sol·licitud d'informació a l'Administració
01/10/2013 Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme Sol·licitud d'informació a l'Administració
11/10/2013 Ajuntament de l'Ampolla Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
04/11/2013 Departament de Territori i Sostenibilitat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
21/11/2013 Ajuntament de l'Ampolla Resolució pendent d'acceptació
21/11/2013 Departament de Territori i Sostenibilitat Resolució pendent d'acceptació
10/12/2013 Departament de Territori i Sostenibilitat Resposta a la resolució pendent d'acceptació
07/01/2014 Ajuntament de l'Ampolla Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
10/01/2014 Ajuntament de l'Ampolla Resposta a la resolució pendent d'acceptació
08/04/2014 Ajuntament de l'Ampolla Irregularitat
08/04/2014 Departament de Territori i Sostenibilitat Irregularitat
08/04/2014 Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme Irregularitat
09/04/2014 Departament de Territori i Sostenibilitat Seguiment finalitzat
09/04/2014 Ajuntament de l'Ampolla Seguiment finalitzat