Resolució
Q-06423/2011 Manca de resolució d'una sol·licitud de renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 20/10/2011
Data de l'últim moviment 28/09/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada es queixa que va presentar la sol·licitud de renda mínima d'inserció el gener de 2011 i que encara no ha rebut la resolució ni cap altra comunicació.

Contingut

L'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials ha comunicat al Síndic que la prestació de la persona interessada es va pagar en la nòmina del mes de desembre de 2011. 

Per tant, cal entendre que l'Administració ha pres mesures per resoldre la situació plantejada en la queixa. Amb tot, tenint en compte que el retard en la tramitació d'aquests procediments afecta nombrosos casos, el Síndic, en síntesi, ha recordat al Departament de Benestar Social i Família que les administracions públiques tenen el deure de resoldre expressament, i dins del termini màxim establert en cada cas, tots els procediments administratius; que aquest és un principi bàsic de la bona pràctica administrativa, i que és essencial complir-lo per respectar convenientment els drets de les persones afectades.

El Síndic ha posat en relleu també la naturalesa dels procediments de renda mínima d'inserció, ja que estan destinats a atendre situacions de màxima necessitat de persones i famílies en situació de gran vulnerabilitat, per la qual cosa és especialment rellevant evitar demores que els perjudiquin de manera important. De conformitat amb això, ha instat el Departament a millorar la gestió d'aquests procediments i a respectar els terminis màxims de resolució.

Amb aquestes consideracions el Síndic finalitza les actuacions iniciades.

Tramitació

Data Administració Tràmit

07/11/2011 Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) Sol·licitud d'informació a l'Administració
27/12/2011 Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
17/02/2012 Departament de Benestar Social i Família Resolució
28/09/2012 Departament de Benestar Social i Família Seguiment finalitzat

Expedients Relacionats

Q-03227/2012