Resolució
Q-06428/2011 Manca de resolució del Departament de Benestar Social i Família d'una sol·licitud de revisió del reconeixement de la situació de dependència

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Gent gran
Data d'inici 20/10/2011
Data de l'últim moviment 15/10/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb relació al procediment de reconeixement de la situació de la dependència i el dret a les prestacions i als serveis vinculats que es va iniciar a nom de la seva mare.

En aquest cas, de la informació de què es disposa, se'n desprèn el següent:

En data 7 de juliol de 2010 es va presentar la sol·licitud de reconeixement de la situació de dependència de la persona interessada.

En data 8 d'abril de 2011 es va dictar resolució per la qual es reconeixia a la persona interessada un grau III nivell 1 de dependència, amb data d'efectes 7 de juliol de 2010.

Segons manifesta la promotora de la queixa, des d'aleshores no s'ha dut a terme cap altra intervenció.

Contingut

De l'informe de l'Ajuntament de Barcelona es desprèn que l'expedient de la persona interessada està assignat al Centre de Serveis Socials Roquetes, i que ateses les llistes d'espera que es produïen en diversos centres, s'ha posat en marxa un dispositiu de reforç per agilitar els expedients pendents. Per aquest motiu, l'expedient de la senyora Rubio va passar a ser tramitat per aquest dispositiu de gestió. 

Tot i això, tenint en compte el temps transcorregut des que es va presentar la sol·licitud de reconeixement de la situació de dependència (7 de juliol de 2010) i atesa l'edat de la persona interessada (noranta-quatre anys), el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Barcelona que adopti les mesures oportunes perquè s'acceleri al màxim possible el procés i es dicti la resolució del programa individual d'atenció com més aviat millor, a fi que la persona interessada pugui gaudir dels drets que es deriven de la Llei de la dependència.

Tramitació

Data Administració Tràmit

29/11/2011 Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports Sol·licitud d'informació a l'Administració
29/12/2011 Ajuntament de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
20/01/2012 Ajuntament de Barcelona Resolució
15/10/2012 Ajuntament de Barcelona Seguiment finalitzat

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú- BOE.295 (27/11/1992)