Resolució
Q-06434/2011 Demora en el cobrament de la prestació econòmica de caràcter universal per infant a càrrec.

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Drets de les famílies. Subvencions i ajuts
Data d'inici 20/10/2011
Data de l'últim moviment 09/11/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada manifesta la seva disconformitat amb la demora en el cobrament de la prestació econòmica de caràcter universal per infant a càrrec corresponent a l'exercici 2010.

Contingut

El Síndic entén la resposta del Departament de Benestar Social i Família (en endavant DBSF) en què s'expressa les dificultats que suposa la present situació econòmica. A més, el Síndic és conscient que la Llei 6/2007, de 27 de juliol, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2011, preveu en la seva disposició addicional tretzena, punt 3, que l'abonament de la prestació econòmica de pagament únic meritada i no percebuda el dia d'entrada en vigor de la Llei es faci per l'import proporcional als mesos meritats i que es pugui ajornar fins a un termini de 5 anys des de la data de resolució de reconeixement. 

No obstant això, el Síndic suggereix al DBSF que es facin efectives les prestacions ja aprovades el més aviat possible. En aquest sentit, el Síndic recorda que la finalitat d'aquestes prestacions és donar suport econòmic a les famílies amb infants per raó de l'atenció que aquestes dediquen en la cura dels seus fills i filles i de la seva efectivitat en depèn l'acompliment de l'objectiu pel qual van ser creades.

Tramitació

Data Administració Tràmit

09/11/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució

Expedients Relacionats

Q-01965/2014