Resolució
Q-06436/2011 Manca de resolució d'una sol·licitud de renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 20/10/2011
Data de l'últim moviment 30/01/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada es queixa amb relació a la prestació de renda mínima d'inserció.

Exposa que el novembre de 2010 se li va concedir la prestació, que posteriorment va estar treballant durant uns quants mesos i que després va cobrar una prestació d'atur.  

El mes de juny de 2011 va sol·licitar la reactivació de la prestació de renda mínima d'inserció, però encara no ha rebut cap resposta a aquesta sol·licitud.

Contingut

La Direcció General d'Economia Social i Cooperativa indica que la prestació s'havia suspès durant un temps per la formalització d'un contracte de treball; que posteriorment es va valorar favorablement la represa de l'expedient, amb efectes des del mes d'octubre de 2011, i que està pendent que la Comissió Interdepartamental emeti una resolució.

Tanmateix, la persona interessada encara no ha cobrat la prestació ni ha rebut la resolució corresponent, de manera que el Síndic entén que, malgrat el temps transcorregut, a hores d'ara encara no s'ha resolt la situació plantejada.

En aquest cas, cal tenir en compte que han transcorregut gairebé quatre mesos des de la data d'efectes de la reactivació i que s'ha constatat la situació de necessitat i la procedència de concedir la prestació.

Per això, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació que prengui les mesures oportunes per tal que de manera immediata es pugui resoldre la situació plantejada en la queixa, s'acordi la reactivació de la prestació i es faci el pagament a la persona interessada com més aviat millor.

Amb aquest suggeriment, el Síndic finalitza les actuacions iniciades en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

07/11/2011 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
14/12/2011 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
30/01/2012 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució