Resolució
Q-06522/2014 Disconformitat amb la intervenció d'una guitarra per part de la Guàrdia Urbana de Barcelona i amb el requeriment d'una taxa per recuperar-la

Matèries
Administració pública i tributs
Tributs
Tributs locals
Data d'inici 28/08/2014
Data de l'últim moviment 16/11/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la informació que li van traslladar des de l'Ajuntament de Barcelona respecte del fet que per recuperar la seva guitarra, que havia estat intervinguda per vulneració de l'Ordenança municipal del medi ambient urbà, havia de fer efectiu l'import de la taxa corresponent. 

D'acord amb el contingut dels informes que tramesos des del Districte de Gràcia i des de l'Institut Municipal d'Hisenda, el decomís de l'instrument es va fer arran de la formulació d'una denúncia per infracció de l'article 48-1.6.c de l'Ordenança municipal del Medi Ambient Urbà, que va donar lloc a la incoació d'un expedient sancionador.

Així mateix, pel que fa al decomís de la guitarra, cal posar de manifest que, de conformitat amb l'article 8.5 de l'Ordenança fiscal núm. 3.1 de l'Ajuntament de Barcelona, la liquidació de la taxa corresponent es produirà en el lliurament de l'efecte, de la qual cosa encara no hi ha constància. 

Així doncs, la liquidació tributària de la taxa corresponent no s'emetrà fins que la persona interessada s'adreci a les dependències municipals de l'Ajuntament per recuperar l'instrument decomissat. Seria aleshores, quan el Síndic podria valorar si s'ajusta a dret la liquidació tributària, fins ara inexistent. 

Finalment, i atès que el promotor ha indicat que encara no ha rebut cap resposta a l'escrit que va presentar a l'Ajuntament de Barcelona en data 16 de setembre de 2014, el Síndic suggereix que es doni resposta expressa i motivada a aquest escrit, d'acord amb l'article 42 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Tramitació

Data Administració Tràmit

14/11/2014 Districte de Gràcia Sol·licitud d'informació a l'Administració
14/11/2014 Institut Municipal d'Hisenda (IMH) Sol·licitud d'informació a l'Administració
16/12/2014 Institut Municipal d'Hisenda (IMH) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
31/12/2014 Districte de Gràcia Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
26/02/2015 Ajuntament de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
30/09/2015 Ajuntament de Barcelona Resolució pendent d'acceptació
16/11/2015 Ajuntament de Barcelona Reiteració a la resolució pendent d'acceptació

Normativa i jurisprudència

Normativa

Ordenança fiscal 3.1. Taxes per serveis generals. Ajuntament de Barcelona- BOPB. (17/06/2013)