Resolució
Q-06644/2013 Disconformitat amb l'actuació de la biblioteca municipal Dos Rius de Torelló

Matèries
Cultura i llengua
Cultura i arts
Data d'inici 10/09/2013
Data de l'últim moviment 19/11/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Torelló Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució
Diputació de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'actuació de la biblioteca municipal Dos Rius de Torelló i amb la manca de resposta a la reclamació que va presentar el 28 de juliol de 2013. 

Exposa que el mes de juny de 2013 se li va autoritzar instal·lar una exposició d'aquarel·les en aquesta biblioteca. L'exposició havia de tenir una durada de trenta dies, però es va retirar abans d'una setmana, sense avís previ i sense cap motiu que ho justifiqués. 

El 28 de juliol, el promotor de la queixa va presentar una reclamació a la Diputació de Barcelona, mitjançant la qual demanava la restitució de l'exposició però, segons diu, no només no s'ha accedit a la seva petició sinó que no s'ha donat resposta al seu escrit.

Contingut

Un cop examinada la informació i la documentació facilitades pel promotor i per la Diputació de Barcelona, el Síndic constata que el problema rau en el fet que no va quedar explicitat i/o registrat des d'un inici, i de forma clara i expressa, quin havia de ser el contingut de l'exposició i quines eren les condicions en què s'havia de dur a terme tant pel que fa al material exhibit com pel que fa al termini de durada de l'exhibició i amb quines limitacions. 

No sembla que hi hagi hagut una actuació arbitrària o immotivada per part de la directora de la biblioteca, que va exposar que el contingut de l'exhibició no es corresponia amb el seu objecte inicial i que calia evitar la vulneració de la legislació sobre protecció de dades de caràcter personal i alhora mantenir la convivència i el respecte mutu que han de regnar a la biblioteca.

Tot i això, el Síndic entén que per tal d'evitar que es tornin a produir situacions com la que exposa el promotor, caldria adoptar algunes mesures o bé implementar un protocol per tal de definir els criteris per a l'acceptació de les exposicions i les condicions en què aquestes s'han de dur a terme (contingut, materials, termini de durada...), raó per la qual demana a l'Ajuntament de Torelló que doni les ordres oportunes per tal que la biblioteca municipal es doti d'aquestes eines i en faciliti l'accés a les persones interessades en el termini més breu possible.

Tramitació

Data Administració Tràmit

17/09/2013 Diputació de Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
05/11/2013 Diputació de Barcelona Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
27/12/2013 Diputació de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/03/2014 Diputació de Barcelona No irregularitat
10/03/2014 Ajuntament de Torelló Resolució pendent d'acceptació
25/04/2014 Ajuntament de Torelló Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
05/05/2014 Ajuntament de Torelló Resposta a la resolució pendent d'acceptació
30/05/2014 Ajuntament de Torelló Irregularitat
03/12/2014 Ajuntament de Torelló Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
05/10/2015 Ajuntament de Torelló Reiteració a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
04/11/2015 Ajuntament de Torelló Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
19/11/2015 Ajuntament de Torelló Seguiment finalitzat