Resolució
Q-06691/2014 Disconformitat amb la demora per a una intervenció quirúrgica a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

Matèries
Polítiques socials
Salut
Gestió dels recursos sanitaris
Data d'inici 09/09/2014
Data de l'últim moviment 27/11/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la demora per ser intervingut  quirúrgicament d'una pròtesi de genoll a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Exposa que es troba en llista d'espera i que ja s'ha superat el temps garantit de sis mesos previst per a aquest tipus d'intervencions.

Contingut

El Síndic recorda al Departament de Salut que la intervenció de la qual està pendent el promotor es troba entre els processos quirúrgics amb un temps d'espera garantit, de sis mesos, que preveu el Decret 354/2002, de 24 de desembre, pel qual s'estableixen els terminis màxims d'accés a determinats procediments quirúrgics a càrrec del Servei Català de la Salut.

Atès que en aquest cas s'ha constatat que no s'ha respectat aquest temps d'espera màxim garantit, el Síndic suggereix al Departament que doni les ordres oportunes per tal d'adoptar les mesures organitzatives que calguin, agilitar la intervenció i respectar aquests terminis, a fi que l'aplicació de la normativa esmentada sigui efectiva i per tal d'evitar altres demores com les que s'han evidenciat en aquest cas.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/10/2014 Departament de Salut Resolució pendent d'acceptació
17/11/2014 Departament de Salut Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
26/11/2014 Departament de Salut Irregularitat
27/11/2014 Departament de Salut Seguiment finalitzat