Resolució
Q-06780/2013 Disconformitat amb l'escola assignada a un alumne amb un grau de discapacitat del 65%

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Preinscripció a l'educació i centres
Data d'inici 17/09/2013
Data de l'últim moviment 12/12/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'escola que s'ha assignat al seu fill, que va demanar plaça a P-4 a l'escola El Vapor de Terrassa.

Exposa que va formular la sol·licitud el 9 de juliol de 2013 a conseqüència d'un canvi de municipi de residència de la família, i que l'infant té reconegut un grau de discapacitat del 65% i té dificultats de desplaçament. 

Tot i això, els ha estat assignada plaça en una escola molt allunyada del domicili familiar, fora de l'àrea territorial de proximitat que correspon al seu domicili, amb un trajecte de trenta minuts a peu.

Contingut

El Síndic recorda que el marc normatiu vigent preveu la reserva de places per als infants amb necessitats educatives especials, i que dins d'aquest grup s'inclou els alumnes amb discapacitat.

Certament, aquesta reserva de places es manté fins que finalitza el termini de preinscripció, i la persona interessada va formalitzar la sol·licitud fora de termini. Tot i això, encara que ja no sigui possible assignar a l'alumne una plaça reservada, la condició de discapacitat de l'alumne i la seva dificultat per desplaçar-se haurien de ser tingudes en compte a l'hora d'assignar-li plaça escolar.

Des d'aquesta perspectiva, en benefici de l'interès de l'alumne, el Síndic demana al Departament d'Ensenyament que assigni plaça al fill de la promotora al més aviat possible, i que es tingui en compte la condició de discapacitat de l'alumne i se li assigni un lloc escolar proper al domicili.

Posteriorment, la promotora ha comunicat al Síndic que la queixa està resolta i que l'alumne ja està escolaritzat, per la qual cosa aquesta institució dóna per finalitzada la seva intervenció en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

17/09/2013 Síndica Municipal de Greuges de Terrassa Acusament de recepció
26/09/2013 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació
03/10/2013 Departament d'Ensenyament Vulneració
04/10/2013 Departament d'Ensenyament Seguiment finalitzat
12/12/2013 Síndica Municipal de Greuges de Terrassa Comunicació a l'Ombudsman del seguiment finalitzat