Resolució
Q-06816/2014 Disconformitat amb la denegació d'un ajut individual per l'adquisició dels llibres escolars

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Drets de les famílies. Subvencions i ajuts
Data d'inici 16/09/2014
Data de l'últim moviment 01/12/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Consell Comarcal del Baix Camp Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la denegació d'un ajut individual per l'adquisició dels llibres escolars de la seva filla, i exposa que no en sap el motiu.

Contingut

Segons informa el Consell Comarcal del Baix Camp, l'ajut de la filla de la promotora es va denegar per la seva situació socioeconòmica, ja que la unitat familiar, segons les dades de l'Agència Tributària, obté una renda familiar contributiva de 8.749,36 euros i se'ls ha atorgat una puntuació de 24,889. Segons la partida pressupostària del Consell Comarcal, el tall estipulat per atorgar i denegar els ajuts per al curs 2014-2015 va ser de 25,22 punts. Per aquest motiu, l'ajut ha estat denegat.

El Consell informa que es va comunicar al centre escolar la relació de persones a les quals se'ls havia aprovat i denegat l'ajut, i que la família podia presentar una instància de revisió de sol·licitud de beques per al curs 2014-2015 a la seu del Consell Comarcal per tal que se li hagués donat l'explicació per escrit, però no s'ha presentat cap instància en aquest sentit.

Tot i això, el Síndic posa de manifest, d'una banda, que la persona interessada adduïa que a les llistes publicades no es dóna cap informació dels motius de denegació i tampoc es dóna la possibilitat de presentar al·legacions; i de l'altra, que l'article 58 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, estableix que s'han de notificar a les persones interessades les resolucions i els actes administratius que afectin els seus drets i interessos, i qualsevol notificació s'ha de tramitar dins del termini de deu dies a partir de la data en què l'acte s'hagi dictat, i ha de contenir el text íntegre de la resolució, amb indicació de si és definitiu o no en la via administrativa, l'expressió dels recursos que siguin procedents, l'òrgan davant del qual s'han de presentar i el termini per interposar-los, sens perjudici que les persones interessades en puguin exercir, si s'escau, qualsevol altre que estimin procedent.

Per tot això, el Síndic suggereix al Consell Comarcal del Baix Camp que introdueixi mesures per garantir que les persones que sol·liciten aquests ajuts siguin informades dels motius de denegació per tal que puguin presentar a temps les al·legacions que considerin oportunes i/o els recursos previstos.

Tramitació

Data Administració Tràmit

22/09/2014 Consell Comarcal del Baix Camp Sol·licitud d'informació a l'Administració
07/11/2014 Consell Comarcal del Baix Camp Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
17/11/2014 Consell Comarcal del Baix Camp Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
25/11/2014 Consell Comarcal del Baix Camp Resolució pendent d'acceptació
12/01/2015 Consell Comarcal del Baix Camp Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
03/02/2015 Consell Comarcal del Baix Camp Resposta a la resolució pendent d'acceptació
20/05/2015 Consell Comarcal del Baix Camp Irregularitat
01/12/2015 Consell Comarcal del Baix Camp Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració