Resolució
Q-06840/2006 Retard de l'Ajuntament de Vilassar de Mar a executar una resolució d'un expedient de disciplina urbanística d'unes obres sense llicència

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Disciplina urbanística i inspecció
Data d'inici 06/06/2006
Data de l'últim moviment 01/03/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Vilassar de Mar Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora es queixa del retard a executar la resolució de data 3 de maig de 2006 amb relació a unes obres que s'estan fent sense llicència, consistents en la reforma interior d'un habitatge d'una finca.

Contingut

L'Ajuntament de Vilassar de Mar manifesta que l'expedient de disciplina urbanística va caducar, però el 12 de novembre de 2007 se'n va iniciar un de nou. D'acord amb això, el Síndic recorda que les competències quant a la protecció de la legalitat urbanística corresponen als ajuntaments. La Llei d'urbanisme, en parlar de protecció de la legalitat urbanística està posant l'accent en la intervenció dels ajuntaments per preservar el compliment del planejament, per evitar situacions fora d'ordenació i, en definitiva, per assegurar l'eficàcia d'aquest planejament, elaborat i aprovat d'acord amb l'interès general del municipi. Una de les característiques principals que ha de tenir la intervenció dels ajuntaments en l'activitat l'edificació dels particulars per protegir la legalitat urbanística, és la rapidesa de reacció i l'agilitat  en la tramitació dels expedients, ja siguin sancionadors, ja siguin de restauració de la realitat física alterada. Amb celeritat i agilitat en l'actuació administrativa es poden evitar situacions que dificulten la resolució d'aquests expedients. Com més lenta és la tramitació d'aquests expedients, més possibilitats hi ha que caduquin o es facin les transmissions de parcel·les a tercers, amb la qual cosa cal tornar a fer tots els tràmits, amb el cost consegüent per a l'Administració.

Per això, el Síndic suggereix que tramitin el nou expedient de manera diligent per evitar que amb el transcurs del temps prescrigui la infracció i no es pugui restaurar la realitat física alterada.

Tramitació

Data Administració Tràmit

20/11/2008 Ajuntament de Vilassar de Mar Resolució
01/03/2011 Ajuntament de Vilassar de Mar Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Decret legislatiu 1/2005, de 26 de juliol, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei d'Urbanisme- DOGC.4436 (28/07/2005)
Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú- BOE.285 (27/11/1992)