Resolució
Q-06867/2012 Disconformitat amb la manca de pagament d'una prestació econòmica per cuidadora no professional

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Gent gran
Data d'inici 25/10/2012
Data de l'últim moviment 08/02/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació no irregular de l'administració

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de pagament de la prestació econòmica per cuidadora no professional que te reconeguda la persona a qui cuida, en virtut de la Llei de la dependència.

Contingut

L'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (en endavant ICASS) ha informat que l'actual situació econòmica fa que no es pugui preveure, de forma exacta, el termini en el qual es faran els pagaments, però que l'ICASS té com a prioritat fer-los efectius al més aviat possible, d'acord amb les disponibilitats pressupostàries i els recursos existents.

Tot i això, el Síndic considera que, davant dels casos de dependència, s'ha d'establir un pla de pagament que fixi terminis concrets per satisfer les prestacions reconegudes pendents segons uns criteris objectius i que es comuniqui aquesta previsió a les persones interessades. Així mateix, cal fixar els interessos de demora per a aquests casos en els termes establerts legalment.

Tramitació

Data Administració Tràmit

31/10/2012 Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) Sol·licitud d'informació a l'Administració
20/12/2012 Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
11/01/2013 Departament de Benestar Social i Família Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
06/02/2013 Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
08/02/2013 Departament de Benestar Social i Família Resolució