Resolució
Q-06904/2014 Disconformitat amb l'assignació de centre educatiu

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Preinscripció a l'educació i centres
Data d'inici 19/09/2014
Data de l'últim moviment 30/11/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Contingut

El promotor de la queixa exposa que un dels seus dos fills pateix una disminució i que l'equip d'assessorament psicopedagògic (EAP) va determinar que necessitava un pla individualitzat i hores de vetllador, i li va recomanar un institut de Lleida. També va aconsellar que el seu germà fos el seu referent i fos qui l'acompanyés a l'entrada i la sortida del centre. El promotor, doncs, va fer la preinscripció de tots dos nois a aquest institut.

Tot i això, només es va assignar plaça al germà que té la discapacitat, i l'altre va quedar en llista d'espera. El promotor va posar-se en contacte amb l'inspector de zona però fins al 16 de setembre de 2014 no els van confirmar que el noi no disposava de plaça al centre, i tampoc se li va assignar plaça a cap altre. Des de l'inici del curs 2014/2015 i fins a l'1 d'octubre, doncs, cap dels seus dos nois no ha pogut anar al centre educatiu, a l'espera d'un nou centre per a ambdós germans.  

Segons l'informe tramès pel Departament d'Ensenyament, el procés d'admissió dels dos alumnes es va produir sense que s'apreciï irregularitat en l'aplicació de la Resolució ENS/260/2014, de 7 de febrer. L'informe també constata problemes informàtics en l'aplicació de preinscripció i matrícula a l'inici de curs i que l'admissió dels esmentats alumnes es va acabar produint de dues a tres setmanes més tard de l'inici de curs, i obvia que un dels nois tenia un dictamen d'escolarització de l'EAP a un institut i que la Comissió de Garanties d'Admissió podia valorar la conveniència o no, per circumstàncies excepcionals, de facilitar l'admissió de l'altre germà al mateix centre, si d'aquesta manera s'atenien millor les necessitats educatives específiques de l'alumne. 

A més, el promotor ha manifestat recentment que el dictamen elaborat per l'EAP no ha estat encara tramès al nou EAP que li correspon actualment per zona, i també que la Inspecció educativa el va emplaçar a mantenir una entrevista amb els Serveis Territorials que encara no s'ha produït. 

En vista d'aquestes consideracions, el Síndic demana al Departament d'Ensenyament, en primer lloc, que analitzi els problemes informàtics produïts durant el mes de setembre a l'aplicació de centres i el mòdul de preinscripció, admissió i vacants, per evitar que es tornin a produir en el futur; en segon lloc, que garanteixi que el nou EAP de referència del seu fill disposa dels dictàmens i informes elaborats per l'EAP de referència durant l'educació primària, i finalment, que es posi en contacte amb la persona interessada en cas que s'hagués convingut mantenir una entrevista amb els Serveis Territorials que no s'hagués fet encara, per valorar la interlocució mantinguda i per resoldre definitivament el cas.

Tramitació

Data Administració Tràmit

02/10/2014 Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida Sol·licitud d'informació a l'Administració
17/11/2014 Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/03/2015 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/04/2015 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació
26/05/2015 Departament d'Ensenyament Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
26/10/2015 Departament d'Ensenyament Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
23/11/2015 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació
27/11/2015 Departament d'Ensenyament Irregularitat
27/11/2015 Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida Irregularitat
30/11/2015 Departament d'Ensenyament Seguiment finalitzat