Resolució
Q-06924/2012 Disconformitat amb la manca de pagament d'una prestació econòmica per cures en l'entorn familiar i suport a la cuidadora no professional

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Gent gran
Data d'inici 29/10/2012
Data de l'últim moviment 15/02/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació no irregular de l'administració

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de pagament de la prestació econòmica per cures en l'entorn familiar i suport a la cuidadora no professional que li ha estat reconeguda a la seva mare, d'acord amb el grau III i nivell 1 de dependència que té reconegut.

Contingut

En l'informe tramès per l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (en endavant ICASS) s'indica que en la nòmina de la persona interessada del mes d'octubre de 2012 es va ingressar el primer pagament corresponent a la resolució del programa individual d'atenció que li atorga la prestació per cuidador no professional, segons el reconeixement del seu grau III i nivell 1 de dependència.

Segons l'informe, la persona interessada té dret a un total de 18.054.81 euros, dels quals se n'ha pagat 16.143,95. Això suposa que queden ajornats 1.514,21 euros.

Pel que fa a aquests ajornaments, s'informa que no es pot preveure, de forma exacta, el calendari de pagaments, i que l'ICASS té com a prioritat fer-los efectius al més aviat possible, d'acord amb les disponibilitats pressupostàries i els recursos existents.

El Síndic considera que, davant dels casos de dependència, s'ha d'establir un pla de pagament que fixi terminis concrets per satisfer les prestacions reconegudes pendents segons uns criteris objectius i que es comuniqui aquesta previsió a les persones interessades. Així mateix, cal fixar els interessos de demora per a aquests casos en els termes establerts legalment.

Tramitació

Data Administració Tràmit

07/11/2012 Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) Sol·licitud d'informació a l'Administració
02/01/2013 Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
11/01/2013 Departament de Benestar Social i Família Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
23/01/2013 Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) Sol·licitud d'informació a l'Administració
06/02/2013 Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
15/02/2013 Departament de Benestar Social i Família Resolució