Resolució
Q-06929/2014 Queixa relativa a la necessitat de construir una vorera que comuniqui dos carrers de Canovelles

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Mobilitat
Data d'inici 19/09/2014
Data de l'últim moviment 07/12/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Canovelles Pendent d'acceptació per l'administració
Departament de Territori i Sostenibilitat Pendent de rebre informació de l'administració

Plantejament

El Síndic ha rebut diverses queixes relatives a la necessitat de construir una vorera que comuniqui el carrer Ripollès amb la Ronda Nord de Canovelles.

Segons aquestes queixes, arran d'un accident que es va produir l'any 2011, es va demanar a l'Ajuntament que fes una vorera per enllaçar aquests dos vials. Sembla que l'Ajuntament va habilitar un pas que normalment està cobert per les herbes i que no permet el trànsit de la gent gran o de les mares amb cotxets.

Contingut

El Síndic va demanar un informe a la Direcció General d'Infraestructures de Mobilitat Terrestre sobre aquest assumpte, el qual diu textualment que ?pel que fa a la legislació sectorial de carreteres i amb caràcter general, es considera que la proposta de prolongació de la vorera preexistent seria factible. Tècnicament s'hauria de prolongar la vorera uns 200 metres aproximadament fins a la intersecció entre la carretera C-1415b i el carrer del Ripollès. La proposta (de l'Ajuntament de Canovelles) haurà de preveure l'itinerari de vianants segregat de la calçada i preferentment per fora de la zona de domini públic de la carretera C-1415b?.

D'altra banda, cal tenir en compte que tant associacions de veïns com persones a títol particular han demanat a l'Ajuntament que es faci de forma correcta aquesta passera per a vianants. Per tot això, el Síndic recorda que la Llei orgànica 4/2001, de 12 de novembre, reguladora del dret de petició, estableix que l'Administració ha de comunicar al peticionari tant la recepció de la petició com la seva inadmissió a tràmit, i, si és admesa a tràmit, la seva resolució final. 

Consegüentment, suggereix a l'Ajuntament de Canovelles que valori l'oportunitat i la conveniència de perllongar la vorera per a vianants en les condicions que estableix l'informe de la Direcció General d'Infraestructures de Mobilitat Terrestre; que decideixi de forma motivada basant-se en aquesta valoració la viabilitat d'aquesta obra, i que informi els veïns que han demanat aquesta vorera sobre la decisió que finalment es prengui.

Tramitació

Data Administració Tràmit

15/10/2014 Ajuntament de Canovelles Sol·licitud d'informació a l'Administració
28/11/2014 Direcció General de Carreteres Sol·licitud d'informació a l'Administració
08/01/2015 Departament de Territori i Sostenibilitat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
16/02/2015 Departament de Territori i Sostenibilitat Suspensió d'actuacions
16/02/2015 Ajuntament de Canovelles Resolució pendent d'acceptació
07/04/2015 Ajuntament de Canovelles Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
07/12/2015 Ajuntament de Canovelles Resposta a la resolució pendent d'acceptació

Expedients Relacionats

Q-06917/2014
Q-06933/2014