Resolució
Q-06932/2012 Disconformitat amb la suspensió d'una prestació de la renda mínima d'inserció per incompliment de les obligacions derivades del conveni d'inserció signat

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 29/10/2012
Data de l'últim moviment 30/05/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la suspensió de la seva prestació de la renda mínima d'inserció per incompliment de les obligacions derivades del conveni d'inserció signat, a la qual va presentar recurs d'alçada el 16 d'abril sense rebre resposta.

Contingut

La resolució de 20 de març de 2012 assenyala que la suspensió de la prestació es basa en l'incompliment per part del promotor de les obligacions derivades del conveni d'inserció. En vista de les dades aportades, s'entén que la decisió de suspendre la prestació s'adequa a les previsions de la normativa que regula la prestació, sense que es pugui considerar irregular. 

Ara bé, la resolució del recurs d'alçada, de 29 d'abril de 2013, indica que, amb efectes de l'1 de gener de 2013, es reconeix al promotor de nou la prestació econòmica. Tot i això, el promotor ha manifestat que no ha tornat a rebre la prestació, ni tampoc cap altra resolució que ho estableixi expressament. Es planteja per tant una situació d'informació contradictòria que cal aclarir, i que genera una situació de greu inseguretat per a la persona interessada. 

De conformitat amb el que s'ha exposat, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació que adopti les mesures oportunes per verificar les actuacions dutes a terme, i esmenar convenientment la resolució de 29 d'abril de 2013, d'acord amb les consideracions exposades, i que n'informi expressament el promotor. Igualment, li recomana que agiliti una nova avaluació del cas i de la sol·licitud de represa de la prestació plantejada pel promotor l'abril de 2012 i que, un cop instruïts el tràmits oportuns, la resolgui expressament, en el sentit que correspongui.

Posteriorment, el Departament ha informat que, després de revisar l'expedient del promotor, en data 22 de febrer de 2014 s'ha emès una nova resolució per la qual s'extingeix la prestació, tenint en compte els ingressos de la unitat de convivència. En vista d'això, el Síndic finalitza les seves actuacions en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

04/12/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
23/01/2013 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
20/11/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
24/01/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació
11/03/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
19/03/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
09/05/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Irregularitat
30/05/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat