Resolució
Q-06965/2012 Retard en el pagament d'una beca general d'estudis per cursar un cicle formatiu de grau mitjà

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Beques i ajuts
Data d'inici 30/10/2012
Data de l'últim moviment 12/03/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la dilació en el pagament de la beca general d'estudis per al curs 2011-2012, que li va ser concedida per cursar un cicle formatiu de grau mitjà a l'Institut Milà i Fontanals d'Igualada.

Contingut

En l'informe tramès pel Departament d'Ensenyament s'indica que la beca de la persona interessada va ser abonada el 31 d'octubre de 2012.

Tot i això, el Síndic recorda al Departament que l'augment de la precarietat econòmica de moltes famílies per efecte de la crisi econòmica i la manca d'adequació de les partides pressupostàries de les convocatòries d'ajut a aquesta evolució creixent de les necessitats socials han provocat que aquesta realitat persisteixi amb força en l'actualitat.

L'estudi de les queixes, en canvi, posa de manifest que aquestes beques i ajuts es resolen passats mesos de l'inici de curs, i no sempre hi ha previstos els mecanismes per compensar aquestes desigualtats durant aquest període de no resolució. A més, les dificultats pressupostàries de la Generalitat de Catalunya han provocat una demora en els pagaments dels ajuts ja concedits. 

Davant d'aquest fet, el Síndic recorda al Departament d'Ensenyament que aquestes beques promouen l'equitat en el sistema educatiu i el seguiment normal dels estudis dels alumnes amb una situació socioeconòmica desafavorida. Per tant, li suggereix que adopti les mesures que consideri oportunes per evitar que aquest retard excessiu afecti la igualtat d'oportunitats dels alumnes amb dificultats econòmiques.

Tramitació

Data Administració Tràmit

23/11/2012 Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa Sol·licitud d'informació a l'Administració
15/01/2013 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
15/01/2013 Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/01/2013 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
21/02/2013 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
11/03/2013 Departament d'Ensenyament Vulneració
12/03/2013 Departament d'Ensenyament Seguiment finalitzat

Expedients Relacionats

Q-06609/2012