Resolució
AO-06982/2013 Actuació d'ofici referida a la manca de transport escolar a l'escola bressol Nexe per a un infant amb discapacitat

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Beques i ajuts
Data d'inici 27/09/2013
Data de l'últim moviment 08/10/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Actuació irregular de l'administració - Es soluciona el problema, després de la intervenció del Síndic

Plantejament

El Síndic ha obert una actuació d'ofici referida a la manca de transport escolar a l'escola bressol Nexe, de Barcelona, per a un infant d'un any resident a Santa Coloma de Gramanet que pateix una multidiscapacitat que li impedeix ser atès en una escola bressol ordinària.

Quan els pares van acudir a l'Ajuntament a demanar el servei de transport escolar per al seu fill els van informar que no l'hi correspon fins els tres anys d'edat. L'escola ha exposat a l'Ajuntament la necessitat del transport, atesa la greu situació familiar d'aquest infant.

Contingut

Malgrat els acords a què l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet va arribar amb la família de l'infant d'oferiment d'una treballadora familiar que s'ocupés del transport del nen al centre, la direcció de l'escola bressol ha manifestat la seva preocupació al Síndic envers la situació d'aquesta família i les dificultats de l'infant per accedir al centre que més s'adequa a les seves necessitats.

En l'informe de la treballadora social del centre es fa constar que la persona que acompanya l'infant a l'escola bressol no és la treballadora familiar que va facilitar l'Ajuntament, sinó una veïna a qui es remunera per dur a terme aquesta tasca.

D'altra banda, la direcció del centre exposa que s'ha ofert a la família que l'infant acudeixi a un centre de desenvolupament infantil i d'atenció precoç (en endavant CDIAP) de cara al curs vinent però tant el centre com la família consideren que el recurs més adequat a les necessitats de l'infant és el centre Nexe i no un CDIAP, per la fragilitat de la seva salut i la de la seva família.

Per aquest motiu, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet que valori la possibilitat de proporcionar a aquest infant el servei de transport adaptat que li permeti desplaçar-se fins a l'escola bressol Nexe que, d'acord amb la informació rebuda, és la més adequada a les seves necessitats.

El Síndic suggereix també a l'Ajuntament que dugui a terme les actuacions oportunes per verificar i garantir l'escolarització adequada de l'infant de cara al curs vinent ateses les circumstàncies i dificultats familiars que s'exposen.

Tramitació

Data Administració Tràmit

02/10/2013 Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Sol·licitud d'informació a l'Administració
22/10/2013 Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/10/2013 Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Sol·licitud d'informació a l'Administració
09/12/2013 Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
13/12/2013 Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
08/01/2014 Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
08/01/2014 Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
08/01/2014 Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Altres formes de finalitzar
27/05/2014 Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Resolució pendent d'acceptació
17/06/2014 Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Resposta a la resolució pendent d'acceptació
08/10/2014 Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Altres formes de finalitzar