Resolució
Q-07048/2014 Disconformitat amb la denegació de plaça en un centre ocupacional per a dos germans amb una discapacitat reconeguda

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Persones amb discapacitat
Data d'inici 26/09/2014
Data de l'últim moviment 13/01/2016
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Granollers Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució
Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Contingut

El promotor de la queixa exposa la situació en què es troben els seus dos fills, que tenen un grau de discapacitat reconegut d'un 75% i d'un 68% respectivament. Concretament, exposa que els han denegat la plaça en un centre ocupacional que havien sol·licitat.

La seva referent del Centre de Serveis Socials de l'Ajuntament de Granollers ha informat que els dos germans no compleixen el requisit de residència legal a Espanya de cinc anys, per la qual cosa no se'ls poden tramitar les prestacions de la Llei de la dependència. Afegeix que el novembre de 2013 se'ls va oferir plaça en un taller ocupacional al Centre Fundació Vallés Oriental, però per decisió de la família no es va tirar endavant el procés de sol·licitud formal de les places perquè, segons va informar el promotor, no podien assumir el cost del transport i el menjador. Així doncs, aquesta sol·licitud formal no va arribar a tramitar-se. 

El juliol de 2014, quan hi tornava a haver places disponibles per als dos germans, es va iniciar la tramitació de la sol·licitud formal de les places finançades amb fons públics, però els Serveis Territorials de Benestar Social i Família van informar el centre que els nois no complien els requisits per ser beneficiaris d'aquest servei atès que la normativa actual estableix que si no tenen expedient de dependència tramitat no poden accedir al taller ocupacional en places finançades per l'Administració.

El Síndic, doncs, entén que en aquest cas es va produir una situació de manca d'informació clara i entenedora en relació amb la possibilitat que els fills del promotor accedissin al centre. Arran de la informació que se li va donar, el promotor creia que els seus fills podrien accedir al servei de centre ocupacional amb el sol requisit de pagar les despeses de transport i alimentació. 

Per tant, el Síndic demana a l'Ajuntament de Granollers que doni les instruccions que consideri necessàries per tal que es formi els professionals del Centre Fundació Vallés Oriental sobre els requisits d'accés a les places finançades amb fons públics a fi que puguin informar correctament les persones que s'interessen per aquest servei, i evitar, així, que es tornin a produir situacions de manca d'informació com la que va motivar la queixa del promotor.

Tramitació

Data Administració Tràmit

07/11/2014 Ajuntament de Granollers Sol·licitud d'informació a l'Administració
15/12/2014 Ajuntament de Granollers Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/01/2015 Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
05/01/2015 Ajuntament de Granollers Sol·licitud d'informació a l'Administració
20/02/2015 Ajuntament de Granollers Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
20/02/2015 Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Barcelona Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
09/03/2015 Ajuntament de Granollers Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/03/2015 Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
17/03/2015 Ajuntament de Granollers Resolució pendent d'acceptació
31/03/2015 Departament de Benestar Social i Família No irregularitat
30/11/2015 Ajuntament de Granollers Resposta a la resolució pendent d'acceptació
02/12/2015 Ajuntament de Granollers No irregularitat
13/01/2016 Departament de Benestar Social i Família Seguiment finalitzat

Expedients Relacionats

Q-07047/2014