Resolució
Q-07076/2013 Queixa relativa a la manca de recursos dels centres educatius per garantir les necessitats educatives especials dels alumnes amb discapacitat

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Necessitats educatives especials
Data d'inici 02/10/2013
Data de l'últim moviment 26/05/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'atenció a les necessitats educatives especials de la seva filla, que té un 50% de disminució. Tot i que està escolaritzada en un centre de Barberà del Vallès, no assisteix a l'escola des de fa dues setmanes per problemes amb el centre educatiu. 

Segons exposa el promotor, l'alumna pateix un trastorn greu del llenguatge i necessita suport de logopèdia. Tot i que han demanat en diverses ocasions un seguiment i un control de l'alumna per part de l'Equip d'Assessorament i Orientació Psicopedagògica (en endavant EAP) i més hores setmanals de reforç al centre i a l'inspector de zona, no s'han tingut en compte les seves peticions. 

El promotor també denuncia les dificultats que tenen d'accedir a un centre d'educació especial per manca de places i la manca de recursos per part dels centres educatius per tal de garantir les necessitats educatives especials d'aquests alumnes.

Contingut

El pare de l'alumna ha informat que ha finalitzat l'atenció educativa a la seva filla al domicili i se'ls ha demanat un nou informe de la neuròloga per allargar aquesta atenció; que en lliurar aquest informe a l'escola se'ls ha informat que la Inspecció havia canviat la proposta i l'alumna havia d'anar a l'escola, proposta que l'alumna rebutja; i que tant el centre com els pares han intentat posar-se en contacte amb la Inspecció i amb l'EAP però no ho han aconseguit. Mentrestant, l'alumna segueix a casa, sense proposta d'escolarització coneguda.

En vista d'aquesta informació, el Síndic suggereix al Departament d'Ensenyament que:

- s'informi la família de l'alumna de la proposta que es valora més adequada per a ella.

- en cas que l'EAP no hagi valorat les necessitats educatives d'aquesta alumna, es demani aquesta valoració.

- en cas que es proposi l'assistència de l'alumna a l'escola, es prepari i s'acompanyi l'alumna i se li ofereixin els serveis educatius que necessiti.

Tramitació

Data Administració Tràmit

15/10/2013 Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental Sol·licitud d'informació a l'Administració
02/12/2013 Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
27/01/2014 Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/02/2014 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació
24/03/2014 Departament d'Ensenyament Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
09/04/2014 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació
23/05/2014 Departament d'Ensenyament Irregularitat
23/05/2014 Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental Irregularitat
26/05/2014 Departament d'Ensenyament Seguiment finalitzat