Resolució
Q-07102/2011 Disconformitat amb la manca de resposta a una reclamació sobre les subvencions per a la promoció de l'ocupació autònoma

Matèries
Polítiques socials
Treball i pensions
Altres
Data d'inici 15/11/2011
Data de l'últim moviment 11/04/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta a una reclamació sobre la percepció dels ajuts sol·licitats l'any 2009 i concedits, referents a les subvencions per a la promoció de l'ocupació autònoma, que encara no ha percebut.

Contingut

De la informació tramesa per la Direcció General d'Economia Social i Cooperativa, i Treball Autònom se'n desprèn que s'han adoptat mesures per resoldre el problema que va motivar la queixa de la persona interessada, i el Síndic entén que se l'ha informat i s'ha resolt positivament el seu expedient, malgrat el retard en la percepció de la subvenció.

Així, atès aquest retard i les conseqüències econòmiques que ha pogut causar l'endarreriment a la persona interessada, el Síndic recorda al Departament d'Empresa i Ocupació que en altres casos com aquest es compleixi la legalitat vigent.

En aquest sentit, el Síndic recorda al Departament els deures legals previstos a la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i que s'adoptin les mesures oportunes, a fi de restablir la normalitat en els pagaments dels ajuts del programa esmentat. També li recorda que la tramitació administrativa s'ha de fer d'acord amb els principis d'economia, celeritat, eficàcia i, en cas de circumstàncies excepcionals que impedeixin a l'Administració respondre dins del termini establert, s'informi a les persones afectades dels motius de la demora. 

Finalment, atès que s'han adoptat les mesures oportunes per correspondre els requeriments del Síndic i resoldre el problema objecte d'aquesta queixa, aquesta institució finalitza les seves  actuacions i arxiva l'expedient.

Tramitació

Data Administració Tràmit

12/12/2011 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
27/01/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
11/04/2012 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució