Resolució
Q-07129/2013 Disconformitat amb la manca d'atenció odontològica a un infant al CAP Sagrada Família de Manresa

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Problemes de salut i/o discapacitat en l'infant
Data d'inici 03/10/2013
Data de l'últim moviment 31/12/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'atenció odontològica al seu fill de vuit anys al CAP Sagrada Família de Manresa.

Exposa que el seu fill necessita amb urgència assistència sanitària dental; que fa un any que pateix dolor de dia i de nit, el qual darrerament se li ha agreujat molt, i que a conseqüència del mal estat dels queixals, li van sortir nafres a la llengua que li impedeixen menjar i parlar correctament.

Refereix que és perceptora de la prestació de la renda mínima d'inserció i que no es pot permetre la sanitat privada. Els serveis socials del CAP l'han derivat a l'Associació d'Odontologia Sanitària, però aquesta entitat té una llista d'espera d'entre un any i un any i mig.

Contingut

Davant de la situació d'aquest infant, el Síndic fa referència a l'article 24 de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de l'infant, que reconeix el dret a gaudir del nivell de salut més alt possible i dels equipaments necessaris per tractar les malalties i restablir el seu estat de salut, la qual cosa obliga els estats a assegurar que cap infant no es veu privat del seu dret a accedir als serveis que necessita per la cura de la seva afecció.

En el mateix sentit, la Llei 14/2010, de 27 de maig, dels drets i les oportunitats en la infància i l'adolescència, determina en l'article 44 que els infants i els adolescents tenen dret a la promoció, la prevenció i la protecció de la salut i a l'atenció sanitària.

D'acord amb això, el Síndic demana al Departament de Salut que es facin les gestions necessàries per tal que el fill de la promotora sigui atès de les seves afeccions bucodentals sense demora, a fi que pugui portar una vida normalitzada.

Tramitació

Data Administració Tràmit

07/10/2013 Departament de Salut Resolució pendent d'acceptació
22/11/2013 Departament de Salut Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
28/11/2013 Departament de Salut Resposta a la resolució pendent d'acceptació
11/12/2013 Departament de Salut Irregularitat
31/12/2013 Departament de Salut Seguiment finalitzat