Resolució
Q-07132/2013 Disconformitat amb la resposta de l'Autoritat del Transport Metropolità a una petició de bescanvi d'una targeta T-Jove sostreta

Matèries
Consum
Transports
Data d'inici 04/10/2013
Data de l'últim moviment 05/12/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Autoritat del Transport Metropolità (ATM) L'interessat desisteix
Departament de Territori i Sostenibilitat L'interessat desisteix

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la resposta de l'Autoritat del Transport Metropolità (en endavant ATM) a la seva petició de bescanvi d'una targeta T-Jove que va ser sostreta al seu fill.

Exposa que el seu fill va patir un robatori al metro i que entre les diferents coses que li van sostreure hi havia la T-Jove d'una zona. Per aquest motiu, va sol·licitar a l'ATM que li bescanviés la targeta comptant 90 dies naturals des del dia 10 de setembre, que és quan la van adquirir.

La resposta del Servei d'Integració Tarifària i Comunicació de l'ATM va ser negativa.

Contingut

L'any 2009, en el marc de l'expedient de queixa seguit al Síndic amb el número 557/2009, des de l'ATM es va informar que ?la Generalitat de Catalunya preveu la implantació d'un sistema tarifari integrat a tota Catalunya l'any 2012, amb tecnologia electrònica. Aquest tipus de targetes permetran que, en casos com aquest, es pugui donar de baixa la targeta robada i fer una compensació adequada en cadascun dels casos, ja que el títol anirà correlacionat amb el titular de la targeta?.

Atès que el projecte T-Mobilitat ha de permetre la implantació d'un sistema tarifari integrat amb tecnologia electrònica que permeti poder donar de baixa la targeta, i atès que el títol de transport queda virtualment anul·lat per impossibilitat d'acreditar el DNI del legítim propietari de la targeta, el Síndic suggereix a l'ATM el següent:

1. Que estableixi una moratòria en la decisió de no retornar o efectuar duplicats per títols de transports que requereixin la identificació (DNI), sempre que hi hagi documentació acreditativa que la persona interessada va comprar el títol de transport i ha presentat la denúncia corresponent per robatori, fins que entri en funcionament el nou sistema amb tecnologia electrònica (T-Mobilitat).

2. Que efectuï un duplicat de la targeta T-Jove al fill de la promotora, sens perjudici de demanar-li que acrediti el pagament efectuat.

Tramitació

Data Administració Tràmit

05/11/2013 Autoritat del Transport Metropolità (ATM) Resolució pendent d'acceptació
25/11/2013 Autoritat del Transport Metropolità (ATM) Resposta a la resolució pendent d'acceptació
05/12/2013 Departament de Territori i Sostenibilitat Altres formes de finalitzar
05/12/2013 Autoritat del Transport Metropolità (ATM) Altres formes de finalitzar