Resolució
Q-07139/2011 Disconformitat amb la manca de notificació de la suspensió d'un expedient de renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 16/11/2011
Data de l'últim moviment 13/03/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de notificació de la suspensió del seu expedient de la renda mínima d'inserció (en endavant RMI). 

Exposa que la treballadora social li va comunicar que el motiu de la suspensió era els ingressos que va presentar en l'entrevista de revisió del seu expedient. Posteriorment, va intentar presentar una instància al Departament d'Empresa i Ocupació per sol·licitar una nova revisió del seu expedient perquè sembla ser que hi hagut un error en el càlcul dels seus ingressos. Tanmateix, no li van acceptar la instància perquè havia d'esperar a rebre la resolució adoptada corresponent. Tot i això, exposa que encara no se li ha notificat cap tipus de resolució.

Contingut

En l'informe de la Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom s'exposa que en data 21 d'octubre de 2011 es va suspendre la prestació econòmica concedida a la persona interessada perquè disposava d'ingressos superiors a l'import de la renda mínima d'inserció. 

També s'indica que, si bé no hi ha constància que la persona interessada hagi interposat recurs d'alçada, posteriorment s'ha valorat favorablement la represa del seu expedient amb efectes de l'1 de desembre de 2011, a l'espera que la Comissió Interdepartamental de l'RMI adopti la resolució de fi de suspensió corresponent. 

Per la seva banda, la persona interessada ha comunicat que se li ha notificat la resolució de fi de suspensió de 25 de maig de 2012, on s'acorda deixar sense efecte la suspensió d'octubre de 2011 i reprendre el pagament de la prestació econòmica amb efectes de l'1 de desembre. El motiu de fi de suspensió és que la persona interessada compleix les obligacions derivades del conveni d'inserció. També ha comunicat que, si bé se li ha començat a pagar la prestació a partir del mes de maig de 2012, no se li han abonat els endarreriments. 

De la informació aportada per la persona interessada es desprèn que els 709,17 euros que es fan constar en concepte d'ingressos s'obtenen d'un compte bancari en què la persona interessada consta com a titular i els altres dos arrendataris del pis on viuen consten com a beneficiaris, i que s'utilitza per a les despeses comunitàries del pis. 

Per tot això, cal entendre que el motiu de la suspensió no estava justificat i que s'hauria de reconèixer la prestació a la persona interessada sense interrupció. 

De conformitat amb el que s'ha exposat, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació que anul·li la suspensió de la prestació, que reconegui a la persona interessada el dret a la prestació sense interrupció i que se li faci el pagament dels endarreriments.

Tramitació

Data Administració Tràmit

22/12/2011 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
20/02/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
30/03/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
08/08/2012 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
01/10/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
15/01/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
19/07/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
27/02/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Irregularitat
28/02/2014 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Irregularitat
13/03/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat