Resolució
Q-07143/2013 Manca de resposta de l'Escola d'Arts Plàstiques de Torelló a una sol·licitud per exposar aquarel·les en un espai del teatre Cirvianum

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Autoritzacions i concessions
Data d'inici 04/10/2013
Data de l'últim moviment 01/10/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Torelló Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta de l'Escola d'Arts Plàstiques de Torelló a la sol·licitud que va enviar en data 3 de juliol de 2013, en què demanava poder exposar aquarel·les en un espai del teatre Cirvianum d'aquest municipi.

Contingut

En l'informe de resposta elaborat per l'Escola d'Arts Plàstiques s'indica, entre altres coses, que l'espai del teatre Cirviànum sol·licitat pel promotor no és una sala d'exposicions. En casos molt excepcionals s'hi poden fer exposicions a càrrec d'alguna entitat o associació que ho hagi acordat amb la Regidoria de Cultura o amb l'Escola, però en cap cas està previst dur-hi a terme exposicions de persones privades. Tot i que l'Escola d'Arts Plàstiques no ha donat resposta expressa i per escrit a la persona interessada, sí que se l'ha informat verbalment d'aquesta qüestió.

En vista de la informació rebuda, doncs, el Síndic recomana a l'Ajuntament de Torelló:

1. Que doni resposta expressa i per escrit al promotor en relació amb la seva sol·licitud. En aquest sentit, cal recordar que l'obligació d'atendre per escrit les sol·licituds que els ciutadans i les ciutadanes adrecen a l'Administració forma part del dret a una bona administració, reconegut a l'article 30 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i regulat a l'article 22 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediments de les administracions públiques de Catalunya, que inclou el dret a obtenir una resolució expressa i que sigui notificada dins del termini legalment establert. 

2. Que insti el Patronat Municipal del Teatre a tramitar el reglament d'ús de les instal·lacions, que ha d'incloure criteris objectius d'ús a l'hora d'atendre les sol·licituds que garanteixin la igualtat de tracte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

25/10/2013 Ajuntament de Torelló Sol·licitud d'informació a l'Administració
10/12/2013 Ajuntament de Torelló Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/01/2014 Ajuntament de Torelló Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/03/2014 Ajuntament de Torelló Resolució pendent d'acceptació
13/05/2014 Ajuntament de Torelló Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
30/05/2014 Ajuntament de Torelló Resposta a la resolució pendent d'acceptació
30/09/2014 Ajuntament de Torelló Irregularitat
01/10/2014 Ajuntament de Torelló Seguiment finalitzat