Resolució
AO-07176/2012 Actuació d'ofici per estudiar la concessió de les beques i ajuts a l'estudi de caràcter general i de mobilitat per al curs acadèmic 2011/2012

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Beques i ajuts
Data d'inici 08/11/2012
Data de l'últim moviment 03/07/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - Es soluciona el problema, després de la intervenció del Síndic

Plantejament

El Síndic ha rebut diverses queixes relatives a la concessió de les beques i ajuts a l'estudi de caràcter general i de mobilitat per al curs acadèmic 2011/2012.

Els promotors d'aquestes queixes manifestaven que, tot i que se'ls havia concedit la beca d'acord amb els criteris establerts a la convocatòria, passat el curs acadèmic l' import d'aquesta beca no havia estat encara satisfet. 

Els promotors també mostraven la seva disconformitat per la manca d'informació i de resposta del Departament d'Ensenyament davant la problemàtica de cada persona, i alguns adduïen serioses dificultats familiars i personals per seguir fent front als seus estudis sense la percepció d'aquest ajut.

Contingut

L'estudi de les queixes posa de manifest que aquestes beques i ajuts es resolen passats mesos de l'inici de curs, i no sempre hi ha previstos els mecanismes per compensar aquestes desigualtats durant aquest període de no resolució. A més, les dificultats pressupostàries de la Generalitat de Catalunya han provocat una demora en els pagaments dels ajuts ja concedits. 

Davant d'aquest fet, el Síndic recorda al Departament d'Ensenyament que aquestes beques promouen l'equitat en el sistema educatiu i el seguiment normal dels estudis dels alumnes que tenen una situació socioeconòmica desafavorida. Per aquest motiu, li suggereix que s'adoptin les mesures que es considerin oportunes per evitar que aquest retard excessiu afecti la igualtat d'oportunitats dels alumnes amb dificultats econòmiques.

Tramitació

Data Administració Tràmit

18/12/2012 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
23/01/2013 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
03/07/2013 Departament d'Ensenyament Altres formes de finalitzar