Resolució
Q-07194/2011 Disconformitat amb el procediment de resolució d'una sol·licitud de reconeixement de la situació de dependència i del dret als serveis i a les prestacions vinculades

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Gent gran
Data d'inici 18/11/2011
Data de l'últim moviment 18/01/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el procediment de resolució de la sol·licitud de reconeixement de la situació de dependència i del dret als serveis i a les prestacions vinculades presentada a nom de la seva tieta.

Exposa que el 5 de març de 2010 es va emetre la resolució que reconeixia a la persona interessada un grau III nivell 2 de dependència, però que encara no se l'ha contactat per iniciar el procés d'establiment del programa individual d'atenció.

Contingut

Segons s'exposa en l'informe dels Serveis Territorials del Departament de Benestar Social i Família a Barcelona, el 20 de març de 2012 es va emetre la resolució que reconeix a la persona interessada el dret a servei de promoció de l'autonomia personal per a persones amb dependència ateses en centres sociosanitaris de llarga estada amb data d'efectes des del 20 de febrer de 2010.

Segons aquesta informació, doncs, el Síndic entén que s'ha corregit l'actuació de l'Administració i s'ha emès la resolució demanada pel promotor. 

Això no obstant, el promotor ha comunicat que encara no li ha estat notificada aquesta resolució. Tampoc no sap si el centre sociosanitari on està ingressada la persona interessada des de l'any 2010 n'ha rebut còpia. El Síndic ha revisat l'adreça a la qual va ser enviada la resolució i ha comprovat que no està actualitzada. Demana, doncs, que es faci arribar la resolució a l'adreça correcta. 

Finalment, el Síndic recorda al departament que en aquest cas va passar molt de temps entre l'ingrés de la persona beneficiària al centre sociosanitari (febrer de 2010) i el moment en què es va fer l'acord PIA (14 de febrer de 2012), i que s'ha supera el termini legalment establert per fer-ho.

Tramitació

Data Administració Tràmit

12/01/2012 Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
15/03/2012 Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Barcelona Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
22/06/2012 Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
18/01/2013 Departament de Benestar Social i Família Resolució
18/01/2013 Departament de Benestar Social i Família Seguiment finalitzat