Resolució
Q-07233/2013 Disconformitat amb la manca de resposta de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca a dues peticions d'informació d'un grup municipal

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Participació ciutadana, política i règim electoral
Data d'inici 08/10/2013
Data de l'últim moviment 20/01/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Sant Andreu de la Barca Actuació irregular de l'administració - Es soluciona el problema, després de la intervenció del Síndic

Plantejament

El promotor de la queixa, en representació d'un grup municipal de Sant Andreu de la Barca, manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta de l'Ajuntament a dues peticions d'informació que va presentar en dates 8 d'octubre de 2012 i 4 de gener de 2013. En concret, demanava una relació de les persones contractades en el marc del pla de treball ?Sant Andreu Avança? i el seu perfil professional. A més, en el segon escrit també sol·licitava informació sobre el tipus de procediment que s'havia dut a terme per contractar aquelles persones.

Contingut

El Síndic va tancar aquest expedient quan l'Ajuntament va informar que ja havia facilitat al promotor de la queixa la informació que demanava. Tot i això, posteriorment el promotor ha indicat que la informació que li va facilitar l'Ajuntament era incompleta perquè no concretava l'especificitat social de cadascun dels contractats.

Si bé aquesta informació concreta, que pot afectar la intimitat de les persones contractades, no ha de ser objecte de publicació ni difusió, cal valorar si un regidor pot tenir-hi accés a l'empara del règim específic d'accés a informació municipal establert a l'article 164 del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya. 

L'excepció a l'accés establerta a l'article 164.3, lletra a), en el sentit que el coneixement o la difusió de la informació pot vulnerar el dret a la intimitat personal o familiar, s'ha de ponderar amb el deure de secret i confidencialitat en els termes del mateix article 164, apartat 6, i d'acord amb allò establert als articles 10 i 11 de la Llei orgànica 15/1999, del 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal. 

I en aquesta tasca de ponderació cal tenir en compte la singularitat de les funcions dels càrrecs electes i la vinculació d'aquestes funcions amb el dret fonamental a la participació política, que requereixen una interpretació extensiva del dret d'accés a la informació; juntament amb la contrapartida de l'obligació de secret i confidencialitat amb relació a les dades a les quals el regidor accedeix per raó del seu càrrec i funcions, que li impedeix, sota la seva responsabilitat, difondre les dades o comunicar-les a tercers.

Tramitació

Data Administració Tràmit

20/12/2013 Ajuntament de Sant Andreu de la Barca Sol·licitud d'informació a l'Administració
04/02/2014 Ajuntament de Sant Andreu de la Barca Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/02/2014 Ajuntament de Sant Andreu de la Barca Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
11/02/2014 Ajuntament de Sant Andreu de la Barca Altres formes de finalitzar
06/05/2014 Ajuntament de Sant Andreu de la Barca Resolució pendent d'acceptació
23/06/2014 Ajuntament de Sant Andreu de la Barca Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
02/09/2014 Ajuntament de Sant Andreu de la Barca Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
20/01/2015 Ajuntament de Sant Andreu de la Barca Altres formes de finalitzar