Resolució
Q-07240/2011 Manca de resolució d'un recurs d'alçada contra la desestimació econòmica d'una prestació de la renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 21/11/2011
Data de l'últim moviment 31/12/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resolució d'un recurs d'alçada que va presentar contra la desestimació econòmica de la prestació de la renda mínima d'inserció. 

Exposa que en data 17 de maig de 2011 es va desestimar la seva sol·licitud de prestació de renda mínima d'inserció perquè les dades econòmiques contingudes en l'expedient no acreditaven que la unitat familiar no obtingués durant els sis mesos anteriors a la sol·licitud uns ingressos superiors a la prestació econòmica de la renda mínima d'inserció corresponent al mateix període.

En data 5 de juliol de 2011 va presentar un recurs d'alçada contra aquesta resolució de desestimació. Des de llavors està a l'espera que es resolgui el recurs d'alçada interposat sense que li hagi estat notificada la resolució d'aquest procediment.

Contingut

Segons l'informe de la Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, en data 28 de novembre es va donar a la persona interessada un tràmit d'audiència de 10 dies per tal que pogués acreditar el compliment dels requisits per esdevenir perceptor de la prestació econòmica de la renda mínima d'inserció i justificar una sortida fora de Catalunya. Atès que no va comparèixer ni va aportar cap mena de documentació dins del termini que se li havia concedit, s'ha desestimat el recurs d'alçada presentat, i hi ha pendent l'emissió de la resolució corresponent. 

En vista de la informació facilitada, el Síndic dóna per finalitzades les actuacions iniciades en aquest assumpte. No obstant això, recorda al Departament d'Empresa i Ocupació que, d'acord amb la normativa reguladora del procediment administratiu comú -en concret, l'article 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú-, el termini màxim per resoldre els recursos d'alçada és de tres mesos. En aquest cas, s'ha superat amb escreix aquest termini sense que s'hagi dictat la resolució corresponent en el moment d'elaboració de l'informe tramès. 

Cal, per tant, que el Departament adopti les mesures necessàries per corregir aquesta situació, a fi d'evitar que s'allarguin situacions com les que s'ha pogut trobar la persona interessada mentre s'ha vist mancat d'aquest recurs.

Tramitació

Data Administració Tràmit

04/01/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
09/03/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
30/05/2012 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
07/11/2012 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució
31/12/2012 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat