Resolució
Q-07258/2011 Disconformitat amb la denegació de l'Ajuntament de Roda de Ter d'una sol·licitud d'instal·lació de jardineres o pilones a la vorera del davant d'un pàrquing particular per evitar que els vehicles aparcats en bloquegin la porta d'accés

Matèries
Seguretat ciutadana i justícia
Actuació de forces de seguretat
Data d'inici 21/11/2011
Data de l'últim moviment 30/01/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Roda de Ter Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta que va sol·licitar la instal·lació de jardineres o pilones a la vorera del davant del pàrquing de casa seva, atès que hi aparcaven altres vehicles que impedien l'accés i la sortida del pàrquing. 

També manifesta que ha posat una senyal de gual al pàrking, amb el pagament de la taxa corresponent, i ha pintat, amb l'autorització de l'Ajuntament, la vorera del davant de color groc. Però tot i aquestes mesures, els veïns continuen aparcant-hi el cotxe. Amb la instal·lació de pilones o jardineres el problema de la persona interessada se solucionaria.

Contingut

De la informació tramesa per l'Ajuntament de Roda de Ter es desprèn que quan es va autoritzar la instal·lació del gual a l'habitatge de la promotora, no es va acordar la instal·lació de pilones o jardineres, atès que aquesta mesura la desaconsella el Servei de Vigilància Municipal. A més, si bé és cert que hi ha vehicles que aparquen davant del domicili en qüestió, la Guàrdia Municipal patrulla per tal de controlar i denunciar, si escau, els infractors. 

Així doncs, el Síndic no observa indicis o signes d'actuació irregular per part de l'Administració municipal, atès que tant bon punt els agents acrediten una infracció d'estacionament, denuncien i sancionen l'infractor. En conseqüència, aquesta institució dóna per finalitzades les seves actuacions i arxiva l'expedient. 

No obstant això, ha suggerit a l'Ajuntament de Roda de Ter que els guals correctament autoritzats estiguin dotats de la senyalització adequada, amb la finalitat d'evitar l'estacionament de vehicles, i que els usuaris d'aquests guals disposin d'espai suficient perquè els seus vehicles puguin fer les maniobres necessàries tant d'entrada com de sortida del pàrquing.

Tramitació

Data Administració Tràmit

30/11/2011 Ajuntament de Roda de Ter Sol·licitud d'informació a l'Administració
25/01/2012 Ajuntament de Roda de Ter Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
30/01/2012 Ajuntament de Roda de Ter Resolució