Resolució
Q-07289/2012 Disconformitat amb la denegació d'una sol·licitud de derivació a la Fundació Puigvert i d'una petició de segona opinió mèdica

Matèries
Polítiques socials
Salut
Altres
Data d'inici 13/11/2012
Data de l'últim moviment 04/11/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Pendent d'acceptació per l'administració

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el fet que a l'Hospital del Mar no li tramiten una derivació a la Fundació Puigvert ni donen curs a la seva petició de segona opinió mèdica per part d'un especialista.

Exposa que arran d'un problema a la pròstata l'han intervingut quirúrgicament a l'Hospital del Mar en tres ocasions sense gaire èxit. Aquest fet ha comportat que s'hagi visitat amb un dels especialistes d'aquest centre en més de deu ocasions i que en el transcurs d'un any hagi acudit al servei d'urgències fins a vint-i-quatre vegades, sense que es trobi solució als seus problemes de salut.

Tot i això, la darrera vegada que va haver de ser visitat d'urgències va acudir a la Fundació Puigvert, centre en què li podrien aplicar un tractament que sí que li funcionés. Per aquest motiu ha sol·licitat l'opinió d'un segon especialista i la derivació a aquesta fundació, però no ha rebut cap resposta escrita i verbalment sempre li han denegat les seves peticions.

Contingut

Després de revisar tota la documentació i la informació de què es disposa, el Síndic no aprecia cap actuació irregular de l'Administració sanitària pel fet de no tramitar la sol·licitud de segona opinió que va demanar el promotor, ja que, efectivament, tal com es recull en el Decret 125/2007, de 5 de juny, pel qual es regula l'exercici del dret a obtenir una segona opinió mèdica, la patologia que l'afecta no es troba inclosa en cap dels supòsits per als quals es preveu la possibilitat de demanar una segona opinió.

No obstant això, atès que el promotor manifesta que encara no s'ha trobat una solució satisfactòria al problema que presenta, atès que actualment es troba en tràmit una reclamació per responsabilitat patrimonial de l'Administració que va presentar el promotor per l'atenció rebuda a l'Hospital del Mar i atès el seu desig que el visitin en la Fundació Puigvert amb l'esperança que se li pugui oferir alguna alternativa que guareixi o millori la seva patologia, el Síndic demana al Departament de Salut que valori la possibilitat de tramitar la derivació que sol·licita.

Tramitació

Data Administració Tràmit

21/12/2012 Servei Català de la Salut SCS Sol·licitud d'informació a l'Administració
10/06/2013 Servei Català de la Salut SCS Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
25/09/2013 Departament de Salut Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
16/12/2013 Departament de Salut Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
31/03/2014 Departament de Salut Resolució pendent d'acceptació
04/11/2015 Departament de Salut Reiteració a la resolució pendent d'acceptació