Resolució
Q-07299/2011 Disconformitat amb les obres d'urbanització de la Fuliola

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Planejament i execució urbanística
Data d'inici 22/11/2011
Data de l'últim moviment 19/09/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de la Fuliola Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manera en què l'Ajuntament de la Fuliola executa les obres d'urbanització del municipi. 

Exposa que les obres s'han reiniciat després de tres mesos d'estar aturades, i que contínuament es tallen els accessos als habitatges, amb els perjudicis que això ocasiona als veïns.

Contingut

En vista del que s'exposa a l'informe tramès per l'Ajuntament de la Fuliola, el Síndic fa les consideracions següents:

No és objecte de discrepància el fet que en tota obra pública hi ha una prevalença de l'interès general davant del qual l'interès privat ha de cedir. Això no obstant, cal cercar vies que tendeixin a assolir un equilibri entre els diferents agents implicats, i mitjançant el qual es pugui garantir una convivència justa en la qual tinguin cabuda els diferents interessos.

La informació als ciutadans doncs, esdevé fonamental i l'Administració ha d'informar de forma clara, detallada i amb tota l'antelació possible de les obres que es duran a terme i les molèsties o inconvenients que les actuacions podran comportar als ciutadans. Així mateix, cal emprar tota la diligència possible per no incidir en la vida dels veïns més enllà del que és estrictament necessari, a fi de no causar danys que els ciutadans no tenen el deure jurídic de suportar.

Alhora, l'Administració ha d'actuar amb celeritat i eficàcia davant les queixes o peticions d'intervenció que facin els veïns, a fi d'intentar resoldre els problemes que es puguin plantejar, sense que en cap moment les persones afectades es puguin trobar en una situació d'indefensió.

En aquest sentit, un dels motius de queixa exposat per la persona interessada, ha estat la manca de resposta a les instàncies que ha presentat davant l'Ajuntament. El Síndic recorda al consistori, doncs, que l'article 42 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, estableix que l'Administració està obligada a dictar resolució expressa en tots els procediments i a notificar-la sigui quina sigui la seva forma d'iniciació.

Un altre dels motius de queixa del promotor era que no se li havia facilitat diversa informació administrativa queb havia demanat, com ara còpia de llicències municipals, contractes, adjudicacions, etc. Per tant, el Síndic recorda a l'Ajuntament que l'article 37 de la Llei 30/1992 estableix que els ciutadans tenen dret a accedir als registres i als documents que formin part d'un expedient i es trobin en els arxius administratius, sigui quina sigui la forma d'expressió, gràfica, sonora o en imatge o el tipus de suport material en què figurin.

Un cop fetes aquestes consideracions, el Síndic dóna per tancades les seves actuacions en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/12/2011 Ajuntament de la Fuliola Sol·licitud d'informació a l'Administració
29/12/2011 Ajuntament de la Fuliola Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/08/2012 Ajuntament de la Fuliola Resolució
19/09/2013 Ajuntament de la Fuliola Seguiment finalitzat