Resolució
Q-07327/2013 Disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament de Montgat davant la competència deslleial que suposa que el Club Petanca Montgat disposi d'un bar sense llicència

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Patrimoni de l'Administració
Data d'inici 14/10/2013
Data de l'últim moviment 24/03/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Montgat Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament de Montgat davant la venda de begudes del Club de Petanca Montgat sense disposar de l'autorització corresponent. Exposa que és titular d'un bar proper al Club de Petanca i que aquesta entitat està generant una situació de competència deslleial.

Contingut

L'Ajuntament de Montgat indica que amb la finalitat de regularitzar aquesta situació possessòria a precari sobre un espai de domini públic, va proposar a les entitats que utilitzen aquests espais singulars la formalització d'un conveni que fixés les condicions d'ús i les obligacions dels clubs que els ocupen actualment sense títol. Una de les condicions establertes era que l'entitat no podia realitzar activitats econòmiques que entressin en competència amb altres activitats al barri. Tot i això, el Club Petanca Montgat no ha acceptat signar el conveni de regularització per desacord amb aquesta limitació d'activitats. 

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament va iniciar un expedient de recuperació d'ofici de la possessió sobre els espais ocupats per aquest club, si bé la proposta de resolució que acordava la recuperació d'ofici de l'espai ha estat rebutjada pel Ple de l'Ajuntament. 

El Síndic considera que l'Ajuntament actua correctament quan pretén regularitzar una situació preexistent d'ús privatiu del domini públic sense llicència. Ara bé, atès que la situació de possessió de béns demanials a precari no s'ha pogut regularitzar per causa imputable a l'entitat usuària de l'espai, el Síndic entén que l'Ajuntament podia iniciar legítimament les actuacions necessàries per recuperar la possessió del domini públic, de conformitat amb el procediment establert a la Llei 33/2003, del 3 de novembre, del patrimoni de les administracions públiques i amb el Reglament de patrimoni dels ens locals.  

Sens perjudici d'això, i mentre no es regularitzi la situació possessòria indicada, el Síndic entén que l'Ajuntament ha d'actuar de manera periòdica per controlar i sancionar, si escau, el desenvolupament d'activitats de bar sense llicència en aquest espai.

Tramitació

Data Administració Tràmit

28/10/2013 Ajuntament de Montgat Sol·licitud d'informació a l'Administració
17/12/2013 Ajuntament de Montgat Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
24/03/2014 Ajuntament de Montgat Segona reiteració / Obstaculització
07/04/2014 Ajuntament de Montgat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
15/04/2014 Ajuntament de Montgat Resolució pendent d'acceptació
02/06/2014 Ajuntament de Montgat Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
10/07/2014 Ajuntament de Montgat Resposta a la resolució pendent d'acceptació
08/09/2014 Ajuntament de Montgat Irregularitat
24/03/2015 Ajuntament de Montgat Seguiment finalitzat